Af Ritzau - 25/10-16 18:22; Opdateret: 25/10-16 19:04

USA kan se kampen om Raqqa vente lige om hjørnetUSA kan se kampen om Raqqa vente lige om hjørnet

En indsats mod IS-højborgen Raqqa i Syrien kan komme til at overlappe offensiven, der er i gang i Iraks Mosul.

storybild

Ifølge USA's forsvarsminister, Ashton Carter, er det en del af planen, at lade en offensiv mod Mosul overlappe en indsats mod Raqqa i Syrien. (Billede: Scanpix/Martin Bureau)

Fundamentet for en offensiv mod den syriske IS-højborg Raqqa er ved at blive lagt. Det siger USA's forsvarsminister, Ashton Carter.

- Vi er allerede begyndt at støbe fundamentet til, at vores partnere kan indlede en isolation af Raqqa, siger Carter ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han peger på, at målet er at "indkapsle" Islamisk Stat i Raqqa. Derefter skal bevægelsens kontrol i byen nedbrydes.

Udmeldingen kommer, efter at Carter tirsdag i Paris har været til møde med 12 andre forsvarsministre fra de lande, der deltager i koalitionen mod Islamisk Stat.

Mødets fokus var situationen i den irakiske storby Mosul, som også er en af Islamisk Stats magtbyer i regionen. Her forsøger irakiske og kurdiske styrker at generobre kontrollen.

Ifølge Ashton Carter kan en indsats mod Raqqa meget vel komme til at overlappe offensiven i Mosul. Dermed indikerer han, at en kamp om Raqqa ikke nødvendigvis ligger langt ude i fremtiden.

- Ja, der vil være et overlap. Det er en del af vores plan, og vi er forberedt på det, siger Carter ifølge Reuters.

Den amerikanske forsvarsminister giver dog ikke flere detaljer om, hvad et militært skridt ved Raqqa konkret vil indebære.

Den franske præsident, François Hollande, siger også tirsdag, at koalitionen skal være opmærksom på en mulig strøm af IS-krigere fra netop Mosul til Raqqa.

- I disse menneskekolonner, der forlader Mosul, vil terrorister gemme sig. De vil forsøge at komme videre, særligt til Raqqa, siger Hollande ifølge Reuters og peger på, at man bør arbejde hårdere for at kunne identificere dem.

Tidligere har Frankrigs udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, slået til lyd for, at tiden er inde til at overveje også at tage kampen mod IS op i Raqqa.

Ifølge ham er det oplagt at bekæmpe Islamisk Stat i den syriske by for netop at forhindre, at militante fra bevægelsen i Mosul søger ly i den syriske højborg.

Det er ni dage siden, at Iraks militær i samarbejde med kurdiske peshmergastyrker indledte kampen om Mosul.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx