21/07-17 00:06; Opdateret: 21/07-17 01:17

Salvador Dali er blevet vækket fra sin grav i faderskabssagSalvador Dali er blevet vækket fra sin grav i faderskabssag

En 61-årig kvinde mener, at hun er datter af den verdenskendte kunstner. Nu skal en dna-prøve afgøre det.

storybild

Figueres. Liget af den spanske kunstner Salvador Dali er torsdag blevet gravet op for at tage en dna-prøve i forbindelse med en faderskabssag.

- Klokken 22.20 blev Salvador Dalis kiste åbnet, og arbejdet med at tage de biologiske prøver begyndte, skriver den catalanske højesteret, der overværede udgravningen, i en skriftlig udtalelse.

Eksperterne, der skulle foretage undersøgelserne af liget, måtte eskorteres til gravstedet, da en større gruppe mennesker havde samlet sig udenfor Salvador Dali-museet i Figueres i det nordøstlige Spanien, hvor han er begravet.

Den spanske kunstner har været død i godt 28 år. Det er blevet antaget, at han døde barnløs, men nu skal det altså opklares, om han alligevel har efterladt sig et barn.

Det hævder den 61-årige Maria Pilar Abel fra Catalonien nemlig, at han har.

Hun påstår, at hendes mor havde et forhold til kunstneren, da moren arbejdede i Port Lligat nær Dalis fødeby, Figueres.

Salvador Dali boede i den lille fiskerby i en årrække, og det skal have været i denne periode, at han gjorde Maria Pilar Abels mor gravid.

Museet, hvor Dali ligger begravet, havde sidste år 1,1 million besøgende. Torsdag var det flere steder lukket af, for at nysgerrige ikke skulle komme for tæt på eller sende droner ind for at filme udgravningen.

- En dag som denne vækker en del følelser i mig, for det minder mig om den dag, han døde, siger Maria Lorca, der var borgmester i Figueres tilbage i 1989, da Dali døde.

- Han ville føle sig hjemme. Det er en dag, der passer hans måde at være på, siger hun.

Dna-prøven, der vil bestå af skrab fra enten en tand eller en knogle, vil efterfølgende blive sendt til Madrid til nærmere undersøgelser.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx