Af - 27/10-14 22:39

Blev hængt for mord på voldtægtmand: Her er hendes sidste ordBlev hængt for mord på voldtægtmand: Her er hendes sidste ord

Før den blot 26-årige iranske Reyhaneh blev hængt skrev hun et sidste brev til sin mor. Her er de hjerteskærende ord.

Bildstrecke im Grossformat »

- Verdenen tillod mig at leve i 19 år. Den skæbnesvangre nat burde jeg være blevet dræbt. Min krop ville være blevet smidt i et hjørne af byen, og efter et par dage ville politiet bringe min krop ind til retsmedicineren, der ville identificere min krop - og så ville du finde ud af, at jeg også var blevet voldtaget.

Sådan lyder et af de første afsnit i et udskrift af en optagelse, der angiveligt stammer fra Reyhaneh Jabbari, der lørdag blev hængt som følge af en dom for at myrde den mand, der var i færd med at voldtage ham.

Udenrigsministeriet advarer mod rejser til muslimske lande
Udenrigsministeriet advarer mod rejser til muslimske lande

Optagelsen blev lavet i april og er stilet
til den 26-årige iranske kvindes mor. Udskriften kan læses i sin fulde længde hos National Council of Resistance of Iran, der er en organisation af eksil-iranere.

Gidsel nævner Danmark i en ny video fra Islamisk Stat
Gidsel nævner Danmark i en ny video fra Islamisk Stat

Videre siger hun:

- Morderen ville aldrig være blevet fundet, da vi hverken er rige eller besidder deres magt. Så ville du have fortsat dit liv i smerte og skam - og efter nogle få år ville du dø af din lidelse, og så ville det være slut, skriver den nyligt afdøde datter til sin mor.

Sådan lyder blot nogle af ordene som den 26-årige Reyhaneh Jabbari sender til sin mor. Desuden beder hun om, at der skal ske noget særligt med den krop, hun vil efterlade sig ved hængningen.

Udsteder fatwa mod 3G-internet – på sin hjemmeside
Udsteder fatwa mod 3G-internet – på sin hjemmeside

- Jeg vil ikke rådne under jorden. Jeg vil ikke have, at mine øjne og mit unge hjerte bliver til støv. Bed om, at det bliver arrangeret sådan, at når jeg bliver hængt - så skal mit hjerte, nyre, øjne, knogler og alt andet, der kan transplanteres, gives til nogle, der har brug for dem som gave. Jeg vil ikke have, at modtageren kender mit navn, køber en buket til min grav eller sågar beder for mig.

USA nægter fælles fodslag med Iran mod Islamisk Stat
USA nægter fælles fodslag med Iran mod Islamisk Stat

- Jeg vil ikke have, at du bærer sort for mig. Gør dit bedste for at glemme mit besværlige væsen. Giv mig til vinden, der kan bære mig væk, sagde den 26-årige morddømte til sin mor i april.

LÆS OGSÅ: Iran advarer USA om at lege med ilden i kampen mod IS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx