16/10-17 10:17; Opdateret: 16/10-17 11:23

Spanien kalder Cataloniens svar utilstrækkeligtSpanien kalder Cataloniens svar utilstrækkeligt

Regering giver Cataloniens leder frist til torsdag til at svare på spørgsmål om regionens uafhængighed.

storybild

Catalonien giver uklart svar om selvstændighed til Spaniens premierminister, Mariano Rajoy, som havde krævet senest mandag klokken 10:00 at få uddybet, hvorvidt regionen har erklæret sig uafhængig. Reuters/Sergio Perez

Barcelona. Cataloniens svar på spørgsmålet om uafhængighed skaber ikke tilstrækkelig klarhed. Det siger Spaniens udenrigsminister, Alfonso Dastis.

Regering giver Cataloniens leder frist til torsdag til at svare på spørgsmål om uafhængighed.

Samtidig siger den spanske justitsminister, Rafael Catala, til nyhedsbureauet Efe, at Cataloniens leder, Carles Puigdemont, ikke har levet op til kravet om at tydeliggøre, hvorvidt regionen har erklæret sig uafhængig.

Den spanske vicepremierminister, Soraya Saenz de Santamaria, siger i en officiel reaktion på svaret fra Catalonien mandag formiddag, at "Cataloniens leder har ikke svaret på spørgsmålet", som regeringen stillede ham.

Vicepremierministeren understreger, at regeringens reaktioner på udviklingen i Catalonien har bred opbakning i landets parlament.

Han tilføjer, at enhver dialog må finde sted inden for lovens og forfatningens rammer. Han siger, at Catalonien nu må svare på det stillede spørgsmål senest torsdag.

Puigdemont giver mandag i et brev til Spaniens premierminister ikke noget klart svar på spørgsmålet om, hvorvidt hans region har erklæret sig selvstændig eller ej. Men han foreslår en dialog over de kommende to måneder.

Han foreslår Spaniens premierminister, Mariano Rajoy, at de mødes så hurtigt som muligt for at drøfte situationen i Catalonien.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Politiet kommer med ny udtalelse om...
bt.dk
Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
BT erfarer: Dansker tæt på stort job...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx