Af Ritzau - 17/03-17 22:13; Opdateret: 17/03-17 23:15

Trump appellerer dommers blokade af indrejseforbud - igenTrump appellerer dommers blokade af indrejseforbud - igen

USA's præsident forsøger igen at få gennemtrumfet et dekret om indrejseforbud mod seks landes statsborgere.

storybild

Endnu engang har Trump anket en føderal domstols afgørelse i håbet om at kunne trumfe et indrejseforbud igenenm. (Billede: Reuters/Jim_bourg)

Donald Trumps regering har anket en føderal domstols afgørelse, som sætter hans omstridte indrejseforbud midlertidigt ud af kraft.

I en meddelelse skriver justitsministeriet, at afgørelsen fra en domstol i Maryland er appelleret til en ankedomstol i Richmond i delstaten Virginia.

To føderale dommere blokerede med deres beslutninger onsdag - kort inden forbuddet skulle være trådt i kraft - Trumps dekret.

I forbuddet hedder det, at statsborgere fra seks lande, hvis befolkninger er overvejende muslimske, ikke må rejse ind i USA.

Det er anden gang, at Trump forsøger at få indført et indrejseforbud. Det første blev forbud også blokeret.

Det resulterede i, at Trumps folk fjernede Irak fra listen af lande, der var påvirket af forbuddet, og formulerede det lidt om.

Men det nye dekret giver ikke tilstrækkelig beskyttelse mod religiøs forfølgelse, har dommer Derrick K. Watson på Hawaii slået fast.

Han begrundede sin beslutning med, at selv om islam ikke er nævnt med navn i indrejseforbuddet, så vil en objektiv iagttager "konkludere, at den præsidentielle ordre blev udstedt med det mål at være til ugunst for en bestemt religion".

Efter de to seneste afgørelser er dekretet ugyldigt i hele USA, indtil en appeldomstol eller højesteret eventuelt omgør afgørelsen.

Donald Trump har begrundet forbuddet med, at det er nødvendigt for USA's sikkerhed.

I januar kort efter sin indsættelse udsendte præsidenten det første dekret, som forbød borgere fra syv lande at rejse ind i USA.

Dekretet blev dog stoppet af en dommer i staten Washington.

Det nye dekret skulle efter planen være trådt i kraft 16. marts - ti dage efter underskrivelsen. Men det er altså nu bremset.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx