Af Agnete Finnemann Scheel - 20/10-15 13:33

Tidligere ansat på atomværket Fukushima har leukæmiTidligere ansat på atomværket Fukushima har leukæmi

Første cancertilfælde fra katastroferamt atomkraftværk i Japan er måske kun "toppen af isbjerget. "

storybild

(Billede: Polfoto)

En tidligere ansat på det japanske atomkraftværk Fukushima er blevet diagnosticeret med strålerelateret kræft, siger japanske embedsmænd til AFP.

En ekspert siger, at det første bekræftede cancertilfælde fra det katastroferamte atomkraftværk måske kun "er toppen af isbjerget."

Kilder i det japanske sundhedsministerium siger, at den unavngivne mand, som var i slutningen 30'erne, da han arbejdede på atomkraftværket under krisen i 2011, har leukæmi. Det skriver flere lokale medier, som siger, at den syge i dag er 41 år.

Galleri: Japansk mand trodser atom-ulykke for at hjælpe sine dyr
Galleri: Japansk mand trodser atom-ulykke for at hjælpe sine dyr

Meddelelsen ventes at forstærke den udbredte offentlige modstand mod atomkraftværker, og den kan sætte hele udviklingen i det tilbagestående katastrofeområde omkring Fukushima yderligere tilbage.

- Den pågældende søgte læge, fordi han ikke havde det godt og fik så diagnosen leukæmi, siger en talsmand for sundhedsministeriet i Tokyo.

Der er ikke oplyst mange detaljer om personen, som blandt andet arbejdede i en ødelagt bygning, som husede et af atomkraftværkets ødelagt reaktorer.

Manden, som bar beskyttelsesdragt, var på værket i over et år, og han vil få betalt sine lægeregninger og få erstatning for tabt indkomst.

Japanske byer står under vand - 100.000 er evakueret
Japanske byer står under vand - 100.000 er evakueret

Regeringen i Tokyo i 2013 lukkede helt ned for sit atomprogram på grund af ulykken på Fukushima-værket to år forinden. Regeringen lovede efter ulykken helt at udfase den omstridte energiform, men ændrede holdning i 2014.

Japans premierminister, Shinzo Abe, har forsikret befolkningen om, at nye sikkerhedskrav til atomkraftværkerne gør dem mere sikre at bruge.

Atomkraft udgjorde tidligere omkring en fjerdedel af Japans energiforsyning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx