Af Finn Bjørvig Hansen - 04/01-18 07:39

Taiwan i pinlig billed-brøler: Må trække 200.000 spritnye pas tilbageTaiwan i pinlig billed-brøler: Må trække 200.000 spritnye pas tilbage

En pinlig fejl gør nu, at Taiwan skal skrotte 200.000 spritnye pas.

storybild

Ved en fejl er 200.000 nye pas i Taiwan blevet udstyret med billedet af en amerikansk lufthavn. (Billede: Ekstern)

En design-brøler har fejlagtigt byttet billedet af øens hovedlufthavn ud med - en lufthavn i Washington.

Feljen har kostet lederen af de konsulære affærer sin stilling, mens en anden onsdag er blevet flyttet. Det skriver The Straits Times.

Fiaskoen har allerede fået nogle til at joke med, at Taiwan er blevet den 51. stat i United States. Kommentatorer har på nettet foreslået en folkeaftemning om, Taiwan nu skulle blive en del af USA.

En ny generation af biometriske pas blev udsendt i mandags, men uheldigvis viste de et billede af Dulles International Airport i Washington på indersiden. Det skulle have været et billede af Taoyuan International Airport.

Distributionen af de nye pas blev stoppet med det samme af udenrigsministeriet. Prisen på de 200.000 nye pas har været godt 23 millioner kroner. De 285 pas, der allerede var udleveret til brugerne, er blevet tilbagekaldt.

Ministeriet har fyret generaldirektøren for Bureauet for Konsulære Affærer, Agnes Chen, og hendes forgænger Kung Chung-chen mistede også sin stilling. Sidstnævnte har været Taiwans repræsentant i Canada siden sidste år.

Designerne bag det nye pas havde tegnet billederne i hånden. En af designerne havde fundet billedet af lufthavnen i Washington på internettet, og han troede at det var terminal 1 i Taoyuan-lufthavnen. Han tilføjede desuden et tårn, som slet ikke eksisterer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zorniger føler med guld-konkurrenten:...
bt.dk
Danske virksomheder satser stort på...
bt.dk
'Jeg tror, andre anser mig for at...
bt.dk
'Diva'-Rikke afslører: Det skete der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx