Af - 20/11-16 21:13

Far delte hjerteskærende foto af syg datter - nu er hun dødFar delte hjerteskærende foto af syg datter - nu er hun død

Et foto af en lille kræftsyg pige gik verden rundt for nylig. Nu har hun tabt kampen til sygdommen.

storybild

Da dette foto blev taget, havde lille Jessica Whelan kæmpet mod kræftsygdommen i et år. Lægerne havde få dage forinden givet hende et par uger at leve i. (Billede: Andrew Whelan)

Det sendte kuldegysninger og klumper i halsen verden over, da den britiske fotograf Andy Whelan for nylig delte et hudløst ærligt foto af sin egen fireårige kræftramte datter Jessica.

Her så man, hvordan den lille pige lå og vred sig i smerte - noget, der efterhånden var blevet hverdag for den lille familie.

Far deler gribende foto af sin datter: Har kun én øjenvippe tilbage
Far deler gribende foto af sin datter: Har kun én øjenvippe tilbage

På det tidspunkt sagde lægerne, at der ikke var mere at gøre for Jessica. Hun havde kæmpet bravt mod sygdommen i 12 måneder, men de gav hende kun få uger at leve i.

I morges gik hendes lys ud.

- Det er både i sorg og lettelse, at jeg nu kan informere jer om, at Jessica endelig fandt fred klokken syv i morges. Hun lider ikke længere, og hun føler ikke længere smerte, skriver Andy Whelan i et opslag på en Facebook-side, han oprettede i forbindelse med Jessicas kamp mod kræft, hvor mere end 100.000 mennesker har fulgt med.

Tragisk! Forældre døde i biluheld for 19 år siden: Nu er sønnen død samme sted
Tragisk! Forældre døde i biluheld for 19 år siden: Nu er sønnen død samme sted

- I aftes lod hun mig endelig holde hende i mine arme, og vi krammede, mens jeg fortalte hende, hvor meget jeg elskede hende. Jeg sagde til hende, at det var okay, at hun lukkede sine øjne og gik til ro, og jeg kyssede hende på panden og læberne. Det var åbenbart det, hun havde brug for til endelig at finde roen til at dø. Otte timer senere tog hun endelig sit sidste åndedrag. Hun var fars pige fra starten og helt til slut. Jeg føler, at en kæmpe del af mig bare er blevet flået væk, men jeg er så glad for, at jeg kunne give hende ro i hendes sidste timer. Hun døde fredeligt og roligt uden en lyd, skriver han.

Fotoet af Jessica herover beskriver Andy Whelan som ‘det sværeste, han nogensinde har taget’. Men han tog det og delte det, fordi han mener, det er vigtigt for en fotograf at vise virkeligheden.

- Det er for nemt bare at fange de lykkelige stunder, mens vi ignorerer den tortur, vi ser, som han skriver.

Toårig dreng døde på mystisk vis: Derfor deler hans far nu disse hjerteskærende fotos
Toårig dreng døde på mystisk vis: Derfor deler hans far nu disse hjerteskærende fotos

Jessica May Whelan levede i lidt over et år, efter hun den 23. september sidste år fik konstateret den sjældne kræftsygdom neuroblastom.

Du kan se hele Andy Whelans Facebook-opslag herunder:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kevin Magnussen har travlt:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx