Af - 03/07-16 10:48

Over 20 nye anmeldelser af seksuelle overgreb på festival i SverigeOver 20 nye anmeldelser af seksuelle overgreb på festival i Sverige

På trods af forøget politiarbejde ved den svenske musikfestival 'Putte' fortsætter anmeldelser om seksuelle overgreb med at strømme ind.

storybild

I løbet af weekenden har der været 35 indberetninger om seksuelle overgreb, fortæller svensk politi. Billedet er fra festivalen 'Putte', som er blevet afholdt i Sverige i weekenden. (Foto: Tord Saxin)

Et stort antal unge piger i alderen 12 til 18 år har været udsat for seksuelle overgreb på den svenske musikfestival 'Putte' siden torsdag.

Indtil nu har det svenske politi, der var massivt tilstede på festivalen, fået over 24 anmeldelser om seksovergreb, og der kan være flere på vej.

- Lige nu er vi på 24 klager om seksuel chikane, og flere kan komme. Jeg mener, det er vigtigt, at det bliver anmeldt, for det her er ikke okay, siger Eva Högfeldt, der er vagthavende hos Värmlands politiet i Sverige til det svenske medie Aftonbladet.

Det yngste offer er kun 12 år,

Fire personer anmelder voldtægt på svensk musikfestival
Fire personer anmelder voldtægt på svensk musikfestival

Lørdag morgen fik politiet i Sverige de første anmeldelser fra en gruppe unge piger, der havde været udsat for seksuelle overgreb.

Pigernes forklaringer lyder på, at de skulle være blevet befalmet af en gruppe på syv til otte fyre, som omringede dem under en koncert og befamlet dem på numserne og brysterne.

- Jeg følte, hvordan en hånd kom bagfra og tog mig i skridtet. Heldigis havde jeg jeans på, men jeg tænkte bare: 'Gud, hvad sker der', forklarer 17-årige Alexandra Larsson om en episode fra festivalen i et interview med Aftonbladet.

To drenge på henholdsvis 16 og 17 år fortælles at være blevet anholdt efter politiet udpegede dem på stedet.

- Det handler om en eller flere grupper af unge uledsagede flygtninge. De vil blive afhørt af politiet, fortæller Per-Arne Eriksson, fra politiet i Värmland til den svenske TV-station SVT.

Mindreårige asylansøgere bag flere seksuelle overgreb på festival
Mindreårige asylansøgere bag flere seksuelle overgreb på festival

Den svenske musikfestival 'Putte', der en gratis festival med omkring 75.000 besøgende, blev afholdt torsdag til lørdag i Karlstad. Festivalen flytter senere i juli til den svenske by Leksand og derefter til Kungsträdgården i Stockholm.

I alt er 35 indberetninger om seksuelle overgreb blevet indberettet i løbet af weekenden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx