Af Ritzau - 14/04-16 20:56; Opdateret: 15/04-16 06:15

Presset præsident i Brasilien undgår ikke skæbneafstemningPresset præsident i Brasilien undgår ikke skæbneafstemning

Brasiliens præsident bad højesteret suspendere afstemning, der kan føre til rigsretssag. Det blev afvist.

storybild

Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, bad Højesteret forsøge at bremse, hvad der kan ende med en rigsretssag imod hende. Arkivfoto (Billede: AP/Eraldo Peres)

Et sidste forsøg på at undgå en afstemning, der kan ende med at koste Brasiliens præsident, Dilma Rousseffs, politiske liv, er mislykkedes for hovedpersonen selv.

Rousseff anmodede torsdag landets højesteret om at suspendere søndagens afstemning, men det har et flertal af dommerne afvist.

Afstemningen blandt medlemmerne af kongressens underhus kan føre til en rigsretssag mod den pressede præsident, såfremt et flertal i senatet efterfølgende stemmer for at stille Rousseff for en rigsret.

Dilma Rousseffs advokat henvendte sig torsdag til højesteret og argumenterede for, at afstemningen skulle suspenderes, indtil retten kunne udelukke, hvad han kaldte proceduremæssige uregelmæssigheder i processen omkring rigsretssagen.

Rousseff, der i forvejen kæmper med Brasiliens værste økonomiske krise i årtier og en historisk korruptionsskandale, har mistet støtte i sin regeringskoalition. Der er derfor en voksende sandsynlighed for, at hun vil tabe en afstemning i underhuset.

Hvis to tredjedele af medlemmerne stemmer for en rigsretssag, vil spørgsmålet blive sendt videre til senatet. De seneste målinger viser ifølge nyhedsbureauet AFP, at fortalerne for en rigsretssag kan samle de nødvendige stemmer.

Dilma Rousseff vil blive suspenderet fra præsidentposten, hvis et simpelt flertal i senatet efterfølgende stemmer for. Hun skal vinke endegyldigt farvel til præsidentposten, hvis to tredjedele af medlemmerne i senatet stemmer for at afsætte hende.

Hun mistænkes for at have overtrådt budgetlove for at sikre sig et genvalg i 2014. Den 68-årige Dilma Rousseff mener dog ikke, at hun har gjort noget forkert.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Kæmper for sit liv: Hele Frankrig...
bt.dk
Hans-Henrik er rasende: Hønsene...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx