08/08-17 02:13; Opdateret: 08/08-17 03:08

Jihadister angriber fiskere i Tchad-søen og dræber mindst 31Jihadister angriber fiskere i Tchad-søen og dræber mindst 31

Militante fra Boko Haram har dræbt mindst 31 fiskere. Nogle blev skudt og dræbt, mens andre blev hakket ihjel.

storybild

Cameroun, Tchad, Niger og Nigeria grænser op til Tchad-søen, der engang var en af verdens største søer. Scanpix/Stefan Heunis/arkiv

Kano. Mindst 31 fiskere er blevet dræbt af ekstremister fra Boko Haram i to separate angreb på øer i Tchad-søen i det nordøstlige Nigeria.

Det fortæller vidner mandag.

Bevæbnede ekstremister stormede øerne Duguri og Dabar Wanzam i den store ferskvandssø lørdag. Her angreb de fiskere, der arbejdede i området. Nogle blev skudt og dræbt, mens andre blev hakket ihjel.

- Boko Haram angreb øerne Duguri og Dabar Wanzam og dræbte mindst 31 fiskere, siger Babakura Kolo, der er medlem af en lokal milits, der kæmper mod jihadister i Maiduguri.

- De dræbte 14 på Duguri og 17 på Dabar Wanzam, siger han.

Fiskerne var ifølge vidner kommet tilbage til den lille fiskerlandsby Baga på søens bred nogle dage tidligere, hvorefter de fredag var sejlet ud til de to små øer i trækanoer for at lede efter fisk.

- Angrebsmændene delte sig i to grupper. Den første gruppe gik til angreb på Duguri-øen. Imens ventede den anden gruppe på Dabar Wanzam på de fiskere, som flygtede fra det første angreb, fortæller fiskeren Sallau Inuwa.

Nyheden om drabene har taget nogle dage om at nå omverdenen. Det skyldes, at Boko Haram har ødelagt mange telefonmaster i området i angreb i løbet af de seneste år.

Nigerias militær har endnu ikke kommenteret angrebene.

Angrebene sker, blot en uge efter at militære myndigheder ophævede et toårigt forbud mod fiskeri i ferskvandssøen.

For to år siden forbød Nigerias militær fiskeri på den nigerianske side af søen efter beskyldninger om, at Boko Haram brugte provenuet fra fiskeriet til at finansiere sin væbnede kamp.

Forbuddet har betydet, at mange fordrevne i området har været afhængige af maduddelinger fra regeringen og hjælpeorganisationer.

Cameroun, Tchad, Niger og Nigeria grænser op til Tchad-søen, der engang var en af verdens største søer.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx