27/09-13 08:45; Opdateret: 27/09-13 09:19

Bygning styrtet sammen: 70 personer savnesBygning styrtet sammen: 70 personer savnes

Redningsmandskab arbejder om kap med tiden i håb om kunne finde overlevende i ruiner af boligblok.

storybild

Arkivfoto fra det tragiske bygningskollaps i Bangladesh tidligere i år, hvor hundredvis af ansatte i en tøjfabrik omkom. (Billede: Polfoto)

Op mod 70 personer frygtes at ligge indespærret under murbrokkerne fra en femetagers bygning, som styrtede sammen i den indiske by Mumbai tidligt fredag.

Bygningen blev fuldstændigt ødelagt, og redningsmandskab arbejder på højtryk i et forsøg på at redde overlevende ud af ruinerne af den kommunalt ejede boligblok.

Også naboer og andre frivillige deltager i redningsarbejdet ved at grave i betonmasserne med tilfældige redskaber eller med de bare hænder, mens grædende pårørende håber på at høre livstegn.

- Min søn er derinde. Jeg venter på, at de skal få ham ud, siger en fortvivlet ældre kvinde.

Der boede ifølge myndighederne 22 familier i bygningen.

Indtil nu er syv reddet ud i live og bragt til et hospital.

Bygningen er omkring 30 år gammel. Vi bad i april alle om at flytte væk fra bygningen, men det gjorde de ikke, siger en repræsentant for boligselskabet, som ikke oplyser, hvorfor alle lejemål blev opsagt.

I de seneste måneder er i alt seks boligblokke styrtet sammen i Mumbai.

Problemer med korruption fører til megen boligsjusk i indiske storbyer, hvor store bygninger ofte bygges uden tilstrækkeligt med armeringsjern eller andre vigtige tekniske elementer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx