Af - 28/09-15 14:03; Opdateret: 28/09-15 14:13

Planetfysiker: Mars-Mysterie handler om vandPlanetfysiker: Mars-Mysterie handler om vand

Mandag eftermiddag afslører NASA Mars-mysteriet, som de annoncerede torsdag. Planetfysiker mener, at mysteriet handler om vand på naboplaneten.

storybild

Mandag eftermiddag afslører NASA deres store Mars-mysterie. (Billede: Polfoto)

Den amerikanske rumfartsadministration løfter mandag eftermiddag klokken 17 dansk tid sløret for en banebrydende opdagelse, som de har gjort på vores naboplanet Mars.

Morten Bo Madsen, der er planetfysiker fra Niels Bohr Instituttets Mars Group på Københavns Universitet, forventer, at der tale om et teknisk fund, der beviser forekomst af flydende vand. Det skriver Ritzau.

- Et nyt studie har vist, at der er mulighed for, at vandet på planeten kan begynde at flyde, fordi det indeholder vandholdige salte. Derfor er nyheden nok mest interessant for rumnørder, siger han til Ritzau.

Nasa har gjort stor opdagelse på Mars: I får svar i morgen
Nasa har gjort stor opdagelse på Mars: I får svar i morgen

Siden 2011 har man observeret nogle mørke striber på Mars, som man har haft en idé om skulle være vand, fortæller Morten Bo Madsen til Metroxpress.

Hvis man finder ud af, at der er tale om flydende vand på Mars, er den næste opgave at finde ud af, hvor vandet kommer fra. Og her er der to scenarier i spil i følge Morten Bo Madsen.

- Enten er det noget, der kommer fra atmosfæren eller også kommer vandet fra kilder i undergrunden, fortæller planetfysikeren til metroxpress.

Internettet koger: Er der fundet en ske på Mars?
Internettet koger: Er der fundet en ske på Mars?

Ifølge Morten Bo Madsen har eksperter længe vidst, at der er vand på Mars, men kun i fastfrosset form. Men det spændende er, hvis man nu har fundet vand i flydende form.

- Det flydende vand betyder, at der er noget dynamik på Mars' overflade, vi ikke kendte til før, siger Morten Bo Madsen til Ritzau.

Godt nyt: En 'klassiker' vender tilbage for en stund
Godt nyt: En 'klassiker' vender tilbage for en stund

Morten Bo Madsen mener dog, at der stadig er lang vej igen, før man kan bevise om der er liv på Mars eller ej.

- Det er bestemt noget nyt, at der er flydende vand på Mars, og det betyder, at der er stærkere indikationer på liv. Dog ser det ikke ud til, at der er vand nok til, at der kan være liv lige nu, siger Morten Bo Madsen til Ritzau.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx