Af Mathias Tuxen - 04/10-17 11:32

Billedet fik hele verden til at rase - nu fortæller hun selv sandheden bagBilledet fik hele verden til at rase - nu fortæller hun selv sandheden bag

- Mine arme var trætte, og hun havde behov for at strække sig.

storybild

Et billede af en kvinde og et spædbarn skabte for et år siden ramaskrig verden rundt. Hun havde lagt sit spædbarn fra sig på gulvet i en lufthavn, mens hun selv virkede dybt optaget af sin mobiltelefon. Nu fortæller kvinden på billedet, Molly Lensing, sandheden om, hvad der egentlig skete.

Det omtalte billede blev taget i lufthavnen i Colorado i USA tilbage i 2016. Molly Lensing fra Illinois rejste sammen med sin yngste datter, Anastasia, dengang to måneder gammel, efter de havde besøgt noget familie.

Det var på dette tidspunkt, at en person tog et billede af dem - uden Molly Lensings tilladelse - og som senere blev grobund for en omfattende, uretmæssig kritik af hende som forælder. For selvom billedet viser det, der ligner en uopmærksom mor, er sandheden bag billedet imidlertidig en helt anden.

Det skriver mediet Today.


Molly Lensing, der rejste alene med sin to måneder gamle datter, var strandet i lufthavnen på grund af et computernedbrud hos flyselskabet Delta. Fly efter fly blev enten forsinket, aflyst eller ombooket, hvilket til sidst betød, at mor og datter ventede i mere end 20 timer i flere lufthavne.

»Anastasia havde siddet i sin babyslynge i mange timer. Mine arme var trætte, og hun havde behov for at strække sig. Jeg havde også behov for at kontakte min familie, som ikke forstod, hvor vi blev af,« fortæller Molly Lensing til Today.

Billedet af hende med telefonen i hånden og barnet på gulvet begyndte at dukke op på internettet et par måneder senere. Og selvom hun ikke var blevet nævnt med navn, så var hun heller ikke sløret. Der gik derfor heller ikke længe, før flere personer fandt frem til, hvem hun var. Selvom nogle kommenterede billedet med forståelse valgte andre at kritisere hende for at være en dårlig forældre.

Molly Lensing arbejder deltid som børnesygeplejerske, hvorfor hun frygtede, at hvis hendes kolleger eller chef så billedet og de hadske Facebook-kommentarer, så ville det skade hendes arbejdssituation. Det er ikke sket, men billedet dukker i ny og næ stadig op til overfladen. Når det sker, husker hun sig selv på, at hun er en god mor og i sidste ende hjælpeløs over for internettet, som har sit eget liv.

Facebook-opslaget, der dengang startede shitstormen omkring Molly Lensing, er sidenhen blevet fjernet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Russisk curlingspiller mister OL-bronze
bt.dk
Jyske veje mørklægges: Nu skal...
bt.dk
Hjemmehjælper anholdt
bt.dk
Dansk sanger står frem med kæresten:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx