Af - 03/01-15 10:27

Her er årets trænings-trends: Stærk er det nye slankHer er årets trænings-trends: Stærk er det nye slank

Farvel til Zumba, goddag til styrketræning og personlige trænere.

storybild

I TRX bruger en del af sin egen kropsvægt i træningen. Netop træning med egen kropsvægt topper listen over motions-trends i 2015. (Billede: Polfoto)

Er du en af de mange danskere, der satser på, at 2015 skal byde på mere motion?

Så læs endelig videre, for her får du inspiration til, hvilken type træning du skal satse på.

En undersøgelse foretaget af blandt 3.400 ansatte i den amerikanske fitnessbranche af The American College of Sports Medicine, identificerer hvert år en top 20 over motionstrends, og her står det klart, at stærk er det nye slank.

På førstepladsen kommer træning med egen kropsvægt.

- Kropsvægtstræningen er ’back to basics’. De simple øvelser som for eksempel armstrækkere er en modreaktion på fremmedgørelsen, som opstod omkring alle maskinerne, lyder det fra Marina Aagaard, der lektor i idræt ved Aalborg Universitet, til Politiken.

Andenpladsen går til HIIT - High-Intensity Interval Training, mens nummer tre på listen er uddannede og erfarne instruktører. Fjerdepladsen er styrketræning, og femtepladsen personlig træning.

- Flere kvinder laver styrketræning. Strong is the new skinny. Nu vil de ikke længere bare hoppe rundt i dansesalene eller lave hyggetræning. Endelig er de begyndt at løfte vægte, forklarer Marina Aagaard.

Det kan måske også forklare, hvorfor to motionsformer - Zumba og Pilates, der hittede for et par år tilbage, nu er helt ude af top 20.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx