Af BERIT HARTUNG - 18/05-17 12:57

Hollands konge afslører 21 år lang hemmelighed: Her er hans vilde bijobHollands konge afslører 21 år lang hemmelighed: Her er hans vilde bijob

Den hollandske konge har i årevis haft et hemmeligt bijob som pilot hos flyselskabet KLM.

storybild

Den hollandske konge Willem-Alexander (til højre) har afsløret, at han jævnligt flyver som pilot for KLM. (Billede: KLM )

Skal du ud at flyve med hollandske KLM, kan du være heldig at få en meget fornem kaptajn. To gange om måneden sidder den hollandske konge, Willem-Alexander, nemlig i cockpittet.I et interview med avisen De Telegraaf afslører kongen, at han de seneste 21 år fast har fløjet som andenpilot for det nationale luftfartsselskab. Kongen flyver på regionale ruter i selskabets datterselskab Cityhopper, som opererer på ruter mellem europæiske storbyer.

Kongen beskriver selv sin bibeskæftigelse som en hobby, som hjælper ham med at koble af fra livet som kongelig.

Politi beslaglægger gasmasker og kasteskyts i aktion
Politi beslaglægger gasmasker og kasteskyts i aktion

»For mig er det vigtigste, at jeg har en hobby, som jeg bliver nødt til at koncentrere mig fuldstændig om. Du har et fly, passagerer og en besætning. Du har ansvar for det. Du kan ikke tage dine problemer fra landjorden med dig i luften. Du kan i et kort øjeblik koble af og koncentrere dig om noget andet. Det er den største afslapning for mig,« siger kongen til De Telegraaf ifølge New York Times.

KLM Cityhoppper har planer om at udfase flåden af Fokker 70, som er det fly, kongen normalt flyver. Derfor har han planer om at efteruddanne sig, så han kan flyve Boeing 737 i stedet.

Løste mysteriet om drabet på 14-årig datter: Nu er hun selv blevet dræbt - på mors dag
Løste mysteriet om drabet på 14-årig datter: Nu er hun selv blevet dræbt - på mors dag

Kongen fortæller iøvrigt, at han sjældent bliver genkendt, når han er på job. Især ikke efter nye strenge sikkerhedskrav efter terrorangrebet 11. september 2001, som hindrer adgangen til cockpittet.

Hollandske medier spekulerer i, at kongen har valgt at afsløre sit hemmelige liv nu, fordi han har været udsat for voldsom kritik efter, at han sidste år fløj med Emirates Airlines på et besøg i Australien og New Zealand.

LÆS OGSÅ: Røver kørte rundt med 83-årig i hendes egen bil

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen ville besøge Schumacher: Fik...
bt.dk
William og Kate forundrer: Bryder...
bt.dk
'Den store bagedyst': Dommer så noget...
bt.dk
Ubådssagen: Derfor vil livstid være...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx