Af Lars Dinesen - 06/09-15 22:32

Erdogan presset: PKK hævder at have dræbt 15 tyrkiske soldaterErdogan presset: PKK hævder at have dræbt 15 tyrkiske soldater

Tyrkiets premierminister indkalder til hastemøde efter meldinger om, at 15 soldater er dræbt i PKK-angreb.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Burhan Ozbilici)

Militante fra det forbudte kurdiske arbejderparti PKK har dræbt 15 tyrkiske soldater i et angreb mod en militærkonvoj i den sydøstlige del af landet, meddeler PKK søndag.

Præsident Recep Tayyip Erdogans kontor bekræfter, at der har fundet et angreb sted i Hakkari-provinsen, der ligger tæt på Tyrkiets grænse til Irak og Iran.

Erdogan siger til tyrkisk tv, at der er tale om et mineangreb, og at det skete under en "oprydningsoperation" mod den militante kurdiske gruppe.

Regeringen har endnu ikke oplyst noget tabstal.

400 kurdiske oprørere er blevet dræbt på to uger
400 kurdiske oprørere er blevet dræbt på to uger

Hvis det bekræftes, at 15 tyrkiske soldater er dræbt, vil det være det hidtil blodigste PKK-angreb mod tyrkisk militær, siden våbenhvilen kollapsede i juli.

Tyrkiske medier noterer sig, at premierminister Ahmet Davutoglu har afbrudt en tur til Konya, hvor han skulle overvære en fodboldkamp, og i stedet indkaldt sine sikkerhedsrådgivere til et hastemøde i hovedstaden Ankara, skriver AFP.

- Et angreb fra flere sider har kostet 15 soldater livet, og et stort antal våben blev taget ved aktionen, skriver PKK i en meddelelse.

Appel til Tyrkiet: Angreb på PKK skal stå mål med vold
Appel til Tyrkiet: Angreb på PKK skal stå mål med vold

Bevægelsen tilføjer ifølge AFP, at tyrkiske kampfly har bombet formodede kurdiske stillinger som gengældelse for angrebet.

Mindst 70 tyrkiske politifolk og soldater er blevet dræbt siden juli. På PKK's side er hundredvis af militante blevet dræbt.

Begge sider beskylder hinanden for, at våbenhvilen brød sammen i juli.

Selvmordsbombe dræber to tyrkiske soldater
Selvmordsbombe dræber to tyrkiske soldater

Parterne indgik våbenhvile i 2013 og var enige om at forsøge at finde en løsning på den langvarige konflikt, der har kostet titusinder af mennesker livet.

Men fredsforhandlingerne har reelt stået stille siden da og er nu brudt helt sammen.

LÆS OGSÅ: Medie: Omkring 260 PKK-medlemmer dræbt i tyrkiske angreb

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx