Af - 21/01-15 20:57

Forskere afslører: Dette er den farligste sexstillingForskere afslører: Dette er den farligste sexstilling

Denne populære position skal du undgå i sengen, hvis du ikke vil risikere et knæk på det allerværste sted.

Bildstrecke im Grossformat »

Et hold videnskabsmænd har på baggrund af deres forskning udnævnt en af de mest populære sexstillinger til også at være en af de farligste. I hvert fald for mænd.

Det skriver The Independent.

Pigen-øverst-stillingen under samleje har vist sig at være ansvarlig for halvdelen alle tilfælde, hvor mænd har lidt et knæk i deres penis. Det viser brasiliansk forskning, der har samlet data fra tre hospitaler. Resultaterne er blevet publiceret i tidsskriftet, Advances in Urology.

Forskerne mener, at forklaringen ligger i, at det er kvinden, der har kontrollen. Hvis hun lander uheldigt med al sin vægt, så har manden ingen chance for at lede kraften væk, hvis skede og penis skulle gå fejl af hinanden. Ofte går det også galt, fordi kvinden ikke mærker ret meget til det, mens manden får en ganske anden oplevelse.

- Vores resultater støtter op om kendsgerningen, at samleje, hvor kvinden ligger øverst, er den potientielt mest risikofyldte sexstilling, når man kigger på penisfraktur, lyder det fra forskerne.

Er uheldet ude kan det for manden ende med den såkaldte smertefulde og sjældne penile fraktur, eller penisfraktur på dansk. Her hører patienterne ofte et knæk fulgt af smerte.

Forskere opklarer sprøjteorgasmens hemmelighed
Forskere opklarer sprøjteorgasmens hemmelighed

Det er dog, teknisk set, forkert at kalde fænomenet for en fraktur, da mandens penis ikke indeholder en knogle. Svulmelegemerne 'corpus cavernosa' er en slags modificeret muskel, der ved blodfyldning vokser kraftigere med fyldningen. En penisfraktur er en overrivning af musklerne. Noget lignende kan også ske med andre muskler, men de fleste mænd vil formentlig foretrække dette - end at det sker mellem benene.

Nedenfor kan man se det hele forklaret med agurker på video

Ud over den mest risikofyldte tilgang - med kvinden øverst - så tegner de positioner, hvor kvinden ligger på alle fire, sig for hele 29 procent af tilfældene, hvor samlejet går ud over ud over mandens mest ømtalelige organ.

Den sikreste stilling er, ifølge forskerne, den klassiske missionærstilling med manden øverst.

- Når manden kontrollerer bevægelserne, har han bedre chancer for at stoppe den penetrerende energi, når han mærker smerter i sin penis, og på den måde aflede den, lyder det i den videnskabelige artikel.

Det videnskabelige studie er foretaget på 44 mænd over en periode på 13 år.

Sådan ser din hjerne ud, når den er på sex
Sådan ser din hjerne ud, når den er på sex

42 af de 44 tilfælde var bekræftet af læger på de brasilianske hospitaler. 28 af disse tilfælde skete under sex imellem heteroseksuelle, fire tilfælde fandt sted imellem elskende bøsser, seks efter 'manipulation af penis' og omstændighederne for de sidste fire ligger hen i det uvisse.

Halvdelen af patienterne hørte et lydligt knæk, da det skete, og var efterfølgende i smerter. De fleste mænd troppede op på hospitalet mellem fem og seks timer efter ulykken.

LÆS OGSÅ: Kom rygsmerterne til livs med disse sexstillinger

LÆS OGSÅ: TV: Forældre forklarer for første gang deres børn, hvad sex er

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx