Af Ritzau - 12/12-16 05:00

Anklaget IMF-chef kalder milliardudbetaling uforsætligAnklaget IMF-chef kalder milliardudbetaling uforsætlig

IMF-chef Christine Lagarde afviser, at hun har gjort noget forkert i milliardudbetaling til forretningsmand.

storybild

- Forsømmelighed er ikke en forsætlig forseelse. Jeg tror, at vi alle af og til kan være lidt uagtsomme. Jeg har udført mit job, så godt jeg kunne, inden for de kendte rammer, siger Christine Lagarde til France 2 før retsmøde i Tapie-sagen. (Billede: Scanpix/Emmanuel Dunand)

Den Internationale Valutafonds øverste chef tager anklager om forsømmelighed i sag om misbrug af offentlige midler med ophøjet ro.

Før et retsmøde mandag siger Christine Lagarde, at hun er uskyldig i anklagen om forsømmelighed i 2008.

Sagen handler om en udbetaling af erstatning fra staten på 400 millioner euro til forretningsmanden Bernard Tapie, mens hun var finansminister.

Lagardes forsømmelighed har ifølge anklagen ført til misbrug af offentlige midler, da hun godkendte en voldgiftsafgørelse.

- Forsømmelighed er ikke en forsætlig forseelse. Jeg tror, at vi alle af og til kan være lidt uagtsomme. Jeg har udført mit job, så godt jeg kunne, inden for de kendte rammer, sagde Christine Lagarde til France 2 søndag aften.

Lagarde var finansminister under præsident Nicolas Sarkozy, da staten udbetalte et beløb svarende til 2,97 milliarder danske kroner til Tapie.

Udbetalingen vedrører en strid mellem Tapie og banken Crédit Lyonnais efter Tapies salg af Adidas i 1993. Crédit Lyonnais er i dag kendt som LCL.

Der er mistanke om, at Tapie fik en særlig gunstig behandling, fordi han støttede Sarkozy.

Bestyrelsen i IMF, som repræsenterer 188 lande, har tidligere udtrykt fuld tillid til Lagarde.

Den 60-årige fondsdirektør blev i august 2014 grillet af en særlig fransk domstol, der undersøger sager om ministres embedsmisbrug.

Lagarde har hele tiden afvist anklagerne.

Tapie hævder, at Crédit Lyonnais bedrog ham ved at sætte prisen på hans andele i det tyske sportstøjfirma Adidas for lavt i en handel mellem forretningsmanden og banken.

Lagarde sendte tvisten for en voldgiftsdomstol, der i 2007 dømte til fordel for Tapie. Det førte til beskyldninger om, at finansmanden havde opnået særbehandling til gengæld for støtte til Sarkozy.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fie Laursen: Sådan snød jeg min kæreste
bt.dk
Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Her er hundehvalpe mest nuttede
bt.dk
Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx