Af Lars Sejr - 28/11-15 17:20

Uroligheder i Istanbul efter drab på kurdisk advokatUroligheder i Istanbul efter drab på kurdisk advokat

Politistyrker brugte vandkanoner og tåregas mod omkring 2000 demonstranter i Istanbul.

storybild

(Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

Skuddrab på en fremtrædende kurdisk advokat i det sydøstlige Tyrkiet udløste lørdag gadekampe i Istanbul. Politistyrker brugte vandkanoner og tåregas mod omkring 2000 demonstranter, siger øjenvidner til Reuters.

Det var en uidentificeret, bevæbnet mand, som dræbte den tyrkiske advokat, der var blevet kritiseret af tyrkiske ledere for at sige, at det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK) ikke er en terrororganisation.

Øjenvidner siger, at advokaten Tahir Elci blev skudt i hovedet efter at have fremsat en udtalelse til medierne i Diyarbakir, hovedbyen i det overvejende kurdiske sydøstlige Tyrkiet.

Bombetrussel tvinger tyrkisk fly til at lande i Canada
Bombetrussel tvinger tyrkisk fly til at lande i Canada

Hundredvis af mennesker er blevet dræbt, siden en våbenhvile mellem PKK og de tyrkiske sikkerhedsstyrker brød sammen i juli. En konflikt, der begyndte i 1984, og som har kostet over 40.000 mennesker livet, er nu blusset op igen.

- I samme øjeblik han havde fremsat sin erklæring til de forsamlede journalister og fotografer, blev der skudt mod folkemængden. Elci blev ramt i hovedet, mens 11 andre personer blev såret, siger Omer Tastan fra det pro-kurdiske HDP-parti om drabet.

Tyrkiet mener at have afværget stort angreb i Istanbul
Tyrkiet mener at have afværget stort angreb i Istanbul

I et videoklip af forløbet fra nyhedsbureauet Dogan ses mænd skyde mod advokaten fra deres skjulested bag minareten i en nærliggende moské.

- En mand løber mod Tahir Elci og skyder med én hånd, hvorefter han løber væk, skriver Dogan.

Det spændte forhold mellem den tyrkiske regering og kurderne er blevet forværret af den blodige krig i nabolandet Syrien.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx