Af Trina Nielsen - 17/04-18 22:23

Populære Twitter-brugernavne i høj kurs Populære Twitter-brugernavne i høj kurs

Et populært brugernavn på de sociale medier kan være indbringende. Sælgere jagter disse navne for at opkøbe dem af ejeren og derefter videresælge til en betydeligt højere pris.

storybild

(Billede: Scanpix)

Som virksomhed eller kendis kan det betyde enormt meget for ens branding, at man har den perfekte Twitter-identitet.Og hvis du ikke selv har skabt den endnu, skal du ikke frygte. Alt har en pris - også de de helt store Twitter-brugernavne.

»Vi har en online markedsplads, der tillader salg af Twitter-brugernavne. I modsætning til nogle hjemmesider tillader vi dog ikke salg af stjålne konti, som nogle mennesker “phisher” eller hacker, før de videresælger dem,«  siger 'Philly', marketingmedarbejder og grundlægger af det online spilforum ForumKorner, til The Guardian.

Og det er ikke kun Twitter-brugernavne, der er til salg. Det samme gør sig gældende over hele paletten af sociale medier. Sidste måned afgav en 15-årig dreng sit Snapchat-brugernavn i bytte for en ferie på et krydstogtskib sammen med sin familie til en værdi af 30.000 kr.

På de sociale medier jagter sælgere de potentielt mest lukrative brugernavne for at overbevise ejerne om at dele navnet med dem - og i sidste ende videresælge det til en betydeligt højere pris.

Det er ikke kun personer, der køber de populære brugernavne. I 2010 købte staten Israel Twitter-brugernavnet @israel for et angiveligt sekscifret dollar-beløb. Og CNN ansatte ejeren af brugernavnet @cnnbrk som konsulent i deres virksomhed til gengæld for, han overdragede sin Twitter-konto til dem.

Twitter tillader dog ikke handel med brugernavne, og skriver på deres hjemmeside at forsøg på at sælge, købe eller anmode om andre former for betaling til gengæld for brugernavne kan resultere i permanent udsmidning

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tasja fik erstatning efter...
bt.dk
Se de værste: Sigrid kritiserede...
bt.dk
Superligaklub har fundet sin nye...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx