Af - 29/01-16 07:35

Danmark godkender næstflest asylansøgninger i EUDanmark godkender næstflest asylansøgninger i EU

Nye tal fra Eurostat viser, at Danmark godkender forholdsvis flere asylansøgninger end stort set alle andre lande i EU.

Bildstrecke im Grossformat »

Når flygtninge søger mod Europa, kan de med fordel sætte kursen mod Danmark, hvis de vil have den bedste chance for at opnå asyl.

Danmark godkender nemlig 82 procent af alle asylansøgninger, og vi er dermed det land i Europa, der godkender næstflest asylansøgninger. Det skriver Radio24syv.

Charmeoffensiv efter shitstorm: Her er dansk ambassades modsvar
Charmeoffensiv efter shitstorm: Her er dansk ambassades modsvar

Det viser de nyeste tal fra Eurostat, som Radio24syv har gennemgået. Eurostat har målt antallet af asylafslag i de sager, som er færdigbehandlede i de første ni måneder af 2015.

Dermed godkender Danmark en større andel af de modtagne asylansøgninger end både Sverige, Norge, Finland og Tyskland. Kun Bulgarien godkender flere ansøgninger end Danmark.

Kristian Kriegbaum Jensen, der forsker i skandinavisk integrationspolitik ved Aarhus Universitet mener, at den høje godkendelsesprocent kan skyldes den type flygtninge, som søger mod Danmark.

- Det, der kan ligge bag tallene, kan være sammensætningen af de grupper, som søger asyl i de pågældende lande. Hvis der er flere personer fra for eksempel Syrien, der søger asyl i et land, vil det land få en højere anerkendelsesprocent, udtaler Kristian Kriegbaum Jensen til Radio24syv.

Professor: Flygtninge er en gave til konkurrencestaten
Professor: Flygtninge er en gave til konkurrencestaten

- Så vidt jeg ved har Danmark ikke en mere lempelig asylpraksis, siger Kristian Kriegbaum Jensen, der har gennemgået tallene for Radio24syv.

Integrationsordfører for Liberal Alliance, Simon Emil Ammitzbøll mener, det er vigtigt at komme til bunds i, hvorfor Danmark har så høj godkendelsesprocent sammenlignet med andre lande.

- Det lyder meget voldsomt, udtaler han til Radio24syv.

- Den mest nærliggende forklaring er, at vi tildeler asyl efter mere lempelige kriterier end andre. Det kan man i hvert fald frygte. Derfor synes jeg, vi skal få undersøgt, om der er forskel på, hvordan vi gør i Danmark sammenlignet med andre europæiske lande, siger Simon Emil Ammitzbøll til Radio24syv.

Udlændingeordfører for Konservative, Naser Khader, mener, at den høje anerkendelsesprocent er et udtryk for, at vi i Danmark gør rigtigt meget for asylansøgere, og at det er vigtigt at få den slags tal frem i debatten.

- Vi bliver i øjeblikket fremstillet som om, vi er lukkede og fremmedfjendske, men det er ikke rigtigt. Vi giver folk asyl, vi er imødekommende, og vi kan godt være det vi gør bekendt. Der er ikke noget at skamme sig over”, udtaler Naser Khader til Radio24syv.

Radio24syv har forsøgt at få en kommentar for integrationsminister Inger Støjberg, men hun har ikke haft mulighed for at medvirke.

Ifølge tal for Udlændinge,- Bolig og Integrationsministeriet søgte 18.492 personer asyl i Danmark i 2015.

LÆS OGSÅ: Sveriges afviste asylansøgere er verdensnyhed

LÆS OGSÅ: Mindst 12 druknet ved nyt forlis ud for Grækenland

LÆS OGSÅ: Minister: Så mange milliarder skal Danmark bruge på flygtninge i år

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx