Af Ritzau - 03/07-17 03:08; Opdateret: 03/07-17 04:15

Qatar får forlænget frist til at bøje sig for kravQatar får forlænget frist til at bøje sig for krav

Golfstaten Qatar får yderligere 48 timer til at opfylde krav fra Saudi-Arabien og tre andre arabiske lande.

storybild

Qatars udenrigsminister, Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, sagde lørdag, at landet er villig til at gå i dialog med de fire arabiske lande, som boykotter Qatar. Tidsfristen for at opfylde krav er forlænget med to døgn. (Billede: Reuters/Alessandro Bianchi)

Qatar får yderligere 48 timer til at opfylde de krav, som Saudi-Arabien sammen med tre allierede i regionen har stillet for at ophæve deres boykot og blokade af landet.

Det oplyser det saudiske stats-tv ifølge Reuters natten til mandag - kort tid efter at den oprindelige tidsfrist var udløbet.

Forlængelsen sker på opfordring fra emiren i Kuwait, der forsøger at mægle i striden.

Det fremgår ikke, om Qatar har afvist det ultimatum, som Saudi-Arabien sammen med Egypten, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain har stillet.

Landene har afbrudt de diplomatiske forbindelser til Qatar og forbudt rejser til og fra landet. De beskylder Qatar for at yde støtte til terrorister i regionen og for forsøg på at etablere et tættere forhold til styret i Iran - Saudi-Arabiens ærkefjende i området.

For godt en uge siden gav de fire lande Qatars regering ti dage til at opfylde 13 krav. Fristen udløb søndag midnat.

De fire lande kræver blandt andet, at Qatar skal lukke tv-stationen Al Jazeera, afbryde forbindelserne til Iran og lukke en tyrkisk base i landet.

Kravene blev udleveret med Kuwait som mellemmand.

Qatar har givet Kuwait et svar på de 13 krav ifølge det kuwaitiske nyhedsbureau Kuna. Indholdet er ikke offentliggjort, skriver Al Jazeera natten til mandag.

Qatar anser dog ikke kravene for at være realistiske at indfri, men udenrigsminister Mohammed bin Abdulrahman al-Thani sagde lørdag, at Qatar er parat til at gå i dialog.

- Listen af krav vil blive afvist, ikke accepteret. Vi er villige til at gå i dialog, men det skal ske under ordentlige forhold, sagde han til journalister i Rom ifølge Reuters.

Saudi-Arabien og de tre andre lande har understreget, at kravene ikke er til forhandling.

Egyptens udenrigsministerium oplyser, at udenrigsministrene fra de fire lande onsdag mødes i Kairo for at drøfte de næste skridt, skriver Al Jazeera

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen inden grandprix: Her kan vi...
bt.dk
Enhåndet fighter får chancen: Nu skal...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Superliga-klub varsler nye tider:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx