Af Ritzau - 15/12-16 18:28

Norsk ulvedræber får syv måneders fængselNorsk ulvedræber får syv måneders fængsel

En nordmand skød sidste år en sjælden ulv med finsk-russiske gener. Det sender ham nu en tur bag tremmer.

storybild

En norsk mand skal syv måneder i fængsel for at have skudt en sjælden ulv på sin ejendom. Arkivfoto (Billede: Free/Colourbox)

Det koster en norsk mand syv måneder bag tremmer, at han for et års tid siden valgte at skyde en ulv på sin adresse i Trysil i det østlige Norge.

Det står klart, efter at han torsdag blev idømt en ubetinget fængselsdom i retten i Sør-Østerdal. Retten har også bestemt, at manden, der er i 40'erne, ikke må drive jagt eller fangst de næste fem år.

Manden har indrømmet, at han skød og dræbte ulven. Den viste sig at være en genetisk vigtig ulv med finsk-russisk ophav.

Den ulovlige nedskydning blev opdaget, da Statens Naturoppsyn forsøgte at spore sig frem til ulven i Trysil. Den viste sig at ligge død og pakket ind i presenning i en jagthytte, som den dømte havde lejet.

Den norske mand har forklaret, at han var blevet advaret om, at ulven befandt sig i området, og at han derfor burde få sin hund indenfor.

Hunden kom dog ikke, selv om han råbte efter den flere gange. Derfor hentede han sin riffel, i tilfælde af at det skulle blive nødvendigt at forsvare hunden. Da han kom udenfor igen, opdagede han både hunden og ulven stående få meter fra hinanden.

Manden har i retten fortalt, at situationen var "skræmmende og truende". Han valgte at skyde ulven, selv om hunden ikke var blevet udsat for et angreb.

Manden er blevet dømt efter en paragraf i den norske straffelov om alvorlig miljøkriminalitet.

Både mandens forsvarer og anklagemyndigheden overvejer at anke dommen til højere instans.

/ritzau/NTB

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx