Af - 19/05-15 20:34

Saudi-Arabien søger otte bødlerSaudi-Arabien søger otte bødler

Det saudiske ministerium for offentligt ansatte har på deres hjemmeside slået et noget aparte jobopslag op, hvor de søger otte 'religiøse funktionærer' til udførsel af henrettelser.

storybild

Arkivbillede (Billede: Wikimedia Commons - Aleks G)

Arbejdsløse med fordækt moral i Saudi-Arabien kan med rette fælde et blik på hjemmesiden for ministeriet for offentligt ansatte.

Her figurerer lige nu et jobopslag, hvor det saudiske kongerige søger otte nye 'religiøse funktionærer'. Eller sagt på en anden måde: Otte nye bødler til at eksekvere alt fra dødsdomme til amputationer.

LÆS OGSÅ: Tidligere præsident idømt dødsstraf

Det skriver Washingtonpost.

Indtil videre har Saudi-Arabien, som dømmer efter sharia-lovgivning, henrettet 85 personer i 2015. Et antal, der stort set er det samme, som man nåede op på i hele 2014.

Ifølge jobopslaget kræver stillingen ingen erfaring, hvorfor lønnen vil ligge i den nederste ende af de offentlige lønninger.

LÆS OGSÅ: Støtten til dødsstraf falder markant i USA

LÆS OGSÅ: Pakistan genindfører dødsstraf efter skolemassakre

Det mellemøstlige kongerige har på det seneste fået international kritik for, at deres offentlige henrettelser ved halshugning minder meget om de henrettelser, som terrorgruppen Islamisk Stat udfører i Irak eller Syrien.

Som svar på kritikken sagde Maj. Gen. Mansour al-Turki, talsmand fra det saudiske indenrigsministerium, tidligere i år til NBC News:

- Når vi gør det i Saudi-Arabien, gør vi det som en afgørelse truffet af en domstol.

Amnesty International har tidligere kaldt det stigende antal af henrettelser for 'foruroligende' og noteret, at kun to lande ud over Saudi-Arabien har flere statsligt henrettede mennesker på samvittigheden; Iran og Kina.

LÆS OGSÅ: Amnesty: Udvikling i antal dødsdømte er alarmerende

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx