Af - 26/08-14 18:17; Opdateret: 26/08-14 19:42

Så mange millioner taber Malaysia Airlines om dagenSå mange millioner taber Malaysia Airlines om dagen

Efter to store flykatastrofer på kort tid, ser det sort ud for Malaysia Airlines.

storybild

Kunderne vil hellere vælge andre flyselskaber end Malaysia Airlines, efter to af selskabets fly er blevet ramt af ulykker i år. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Det katastroferamte flyselskab Malaysia Airlines bløder både kunder og penge i stor stil for tiden. Det estimeres, at selskabet taber mere end 12 millioner kroner om dagen, skriver australske News.com.au.

Efter tragedier: Malaysia Airlines skal tages af børsen
Efter tragedier: Malaysia Airlines skal tages af børsen

Det skyldes især, at to af selskabets fly er styrtet ned alene i år. Først var der den mystiske sag om Flight MH370, der forsvandt sporløst i marts med 239 mennesker ombord; derudover blev Flight 17 i sidste måned skudt ned i ukrainsk luftrum. Her døde samtlige 283 passagerer og 15 besætningsmedlemmer.

Selv om Malaysia Airlines ikke havde nogen som helst skyld i sidstnævnte episode, bliver selskabet nu alligevel kædet sammen med ulykker, hvilket får kunderne til at flygte - som det kan ses på nedenstående foto, der angiveligt er taget i et Malaysian Airlines-fly på vej mod Asien fra Australien.

Malaysia Airlines skifter måske navn efter ulykker
Malaysia Airlines skifter måske navn efter ulykker- Det er slet ikke deres skyld, men hvis du spørger enhver kunde lige nu, om de ville flyve med Malaysia Airlines, ville de bare have den negative følelse af, at ‘jeg vil hellere vælge noget andet’, siger luftfartsanalytiker ved det malaysiske finansselskab Maybank, Mohshin Aziz, til News.com.au.

Han spår, at det statsejede flyselskab kan være på vej mod afgrunden. Samme skæbne led det engang store amerikanske flyselskab Pan Am i løbet af tre år, efter et af deres fly blev bombet i 1988.

- Der er ikke nogen hurtig løsning. Så spørgsmålet er, om de har de finansielle ressourcer til at overleve i et år, to år? Svaret er, uheldigvis, nej, siger han.

Flykatastrofer truer Malaysia Airlines´fremtid
Flykatastrofer truer Malaysia Airlines´fremtid

Det er ikke nyt, at Malaysia Airlines taber penge. Selskabet har kørt med røde tal på bundlinjen i tre år, men efter de nylige ulykker er derouten eskaleret.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dette må du ikke gøre, når du går i...
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx