Af - 25/01-15 15:23

Bakterierne elsker dit fitnesstøj - sådan slår du dem ihjelBakterierne elsker dit fitnesstøj - sådan slår du dem ihjel

Ny forskning slår fast, at bakterier stortrives i dit fitnesstøj, og det kan i værste fald gøre dig syg. Heldigvis er det ikke særligt svært at komme dem til livs

storybild

(Billede: Polfoto)

Har januar måned også fået dig til at skrue op for antallet af timer, du tilbringer i fitnesscenteret? Så skal du også huske at skrue op for temperaturen på din vaskemaskine.

Ny forskning viser nemlig, at dit fitnesstøj er grobund for bakterier, der kan gøre dig syg, det skriver The Daily Mail.

Mangler du motivation? Hop i lækkert træningstøj
Mangler du motivation? Hop i lækkert træningstøj

American Society For Microbiology har undersøgt, hvor mange bakterier, der gemmer sig i fitnesstøj og sportsudstyr. De fandt ud af, at polyester, som meget højteknologisk sportstøj fremstilles af, har større sandsynlighed for at gemme på bakterier end for eksempel bomuld, og at bakterier i det hele taget har det rigtigt godt i sportsudstyr.

Og fordi bakterier trives så godt i dit sportstøj, vil bakterier, som andre fitnessudøvere har efterladt på udstyr, gerne overføres til dig og dit tøj, og det kan i værste fald gøre dig syg.

Stikprøve afslører: Afføring overalt i landets fitnesscentre
Stikprøve afslører: Afføring overalt i landets fitnesscentre

Når du træner, sveder du, og det er en af grundene til, at bakterier har det så godt i dit håndklæde eller dit fitnesstøj. Fugten giver dem nemlig næring, så bakterierne kan formere sig og leve i dagevis.

Det virker måske ikke som et problem, fordi det er din sved og dine bakterier, men problemet kan opstå, når du samler andre menneskers sved og bakterier op fra maskinerne i fitnesscenteret. Hvis de har været syge, kan du altså tage deres bakterier med hjem i dit fitnessudstyr, og det kan være alt fra en forkølelse til maveinfluenza.

'Plat og usmagelig': Kunder raser over Fitness World-reklame
'Plat og usmagelig': Kunder raser over Fitness World-reklame

Der er dog ikke grund til alarm, hvis du husker nogle simple regler, når du vasker dit fitnesstøj og håndklæder, fortæller Dr. Lisa Ackerley, der er ekspert i hygiejne.

- Bruger du et håndklæde til sved, når du træner, vil jeg råde til, at du vasker det ved en høj temperatur. Det vil sige over 60 grader. Det slår op mod 99 procent af bakterierne ihjel, siger hun.

Det samme gælder resten af sin fitnesstøj. Eksperten råder også til, at du ikke vasker dit fitnesstøj sammen med dit almindelige tøj ved lave temperaturer, fordi det kan få bakterierne til at sprede sig.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx