Af Ritzau - 06/11-16 13:12

Assad siger, at Vesten er blevet svagere i SyrienAssad siger, at Vesten er blevet svagere i Syrien

Vesten har end ikke et ordentligt ståsted, når det skal forklare folk, hvad der sker i Syrien, siger Assad.

storybild

- Tidligere når jeg sagde noget, så ville folk sige, at den syriske præsident har ikke nogen virkelighedssans. Nu er det anderledes. Det er Vesten, som bliver meget svagere i Syrien, siger den syriske præsident i et interview med The Sunday Times. (Billede: Reuters/Sana)

Præsident Bashar al-Assad siger i et interview med den britiske avis The Sunday Times, at Vesten er blevet meget svagere i Syrien.

- Tidligere når jeg sagde noget, så ville folk sige, at den syriske præsident har ikke nogen virkelighedssans. Nu er det anderledes. Det er Vesten, som bliver meget svagere, siger han til den britiske ugeavis.

- De har ikke engang et ordentligt ståsted, når de skal forklare folk, hvad der foregår i Syrien, siger han videre og tilføjer:

- Islamisk Stat smuglede olie og tjente penge på at udnytte irakiske oliefelter overvåget af amerikanske satellitter og droner, og Vesten sagde ikke noget.

Den syriske præsident siger, at russerne derimod greb ind.

- Russerne greb ind og Islamisk Stat begyndte at miste terræn i alle ordets betydninger, siger Assad.

Assad fremhæver, at Rusland har spillet en nøglerolle med dets luftangreb.

- Det er selvfølgelig det, som har gjort forskellen. Russerne har våben, som vi ikke har, siger han og nævner også den iranske støtte til hans styre.

- Vi kæmpede til sidst mod et ubegrænset antal reserver af terrorister, der kom rejsende til Syrien. Vi kæmpede hårdt, men våbenstøtten fra Rusland og Iran rettede op på det, siger Assad.

Den syriske præsident siger samtidig, at Rusland ikke har nogen dagsorden i Mellemøsten.

- De griber aldrig ind, fordi de ønsker noget af os til gengæld. De beder mig ikke om at være en marionetpræsident, siger han.

Assad fastslår over for den britiske avis, at hans militær vil knuse oprørsstyrkerne i Aleppo, som i tre måneder har været under belejring.

- Terrorister har besat dele af Aleppo, og vi må skaffe dem af vejen, siger Assad.

Til et spørgsmål om, hvorvidt han kan sove, når han ved, at børn bliver dræbt hver dag, svarer han:

- Jeg kender betydningen af det spørgsmål. Jeg sover regelmæssigt. Jeg sover, arbejder og spiser normalt, og jeg dyrker sport.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx