23/11-17 15:38; Opdateret: 23/11-17 18:33

Lyd fra argentinsk ubåd kan have været eksplosionLyd fra argentinsk ubåd kan have været eksplosion

Lyd, der blev opfanget under eftersøgningen af en savnet ubåd, svarer til en ikke-nuklear eksplosion.

storybild

Buenos Aires. Argentinas flåde oplyser torsdag, at en registreret lyd fra et område med en forsvunden ubåd "kan have været en eksplosion".

- En usædvanlig, kortvarig og voldelig lyd, der blev opfanget under eftersøgningen efter den savnede ubåd, svarer til en ikke-nuklear eksplosion, hedder det i en erklæring fra flåden.

Lyden blev opfanget få timer efter den sidste kommunikation fra ubåden, som forsvandt onsdag den 15. november. Lyden blev opfanget fra ubådens sidst kendte position af et internationalt organ, som overvåger overholdelse af aftaler om atomvåbenprøvesprængninger med et netværk af lytteposter.

- Lytteposterne, der er designet til at spore hemmelige atomprøvesprængninger, sporede en lyd "som er konsistent med en ikke-nuklear eksplosion, men der er ingen sikkerhed for dette, siger den hydroakustiske ingeniør Mario Zampolli fra det internationale organ, Ctbto, som har hovedsæde i Wien.

Eftersøgningen efter ubåden, der har 44 besætningsmedlemmer, fortsætter, siger flådens talsmand, Enrique Balbi, ifølge AP.

Skibe og fly er vendt tilbage til eftersøgningsområdet.

Ifølge den argentinske flåde havde mandskabet om bord nok ilt til at overleve under vandet i syv dage.

Onsdag morgen klokken halv ni dansk tid udløb tiden. Men nyhedsbureauet AP skriver, at ubåden måske alligevel har haft ilt til ti dage.

Argentina siger, at der ikke er tegn på, at ubåden er blevet udsat for et angreb.

Ubåden meldte om mekaniske problemer og blev omdirigeret til en flådebase, før den forsvandt. Den udsendte ingen nødsignaler.

Den tyskbyggede dieselelektriske ubåd fra 1985 var sidst på værft i 2014.

De fleste ubåde kan sende lokaliserings-bøjer til overfladen, som kan sende nødsignaler via satellit. Men der er ingen tegn på, at dette skete.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drabsdømte Peter Madsens forsvarer:...
bt.dk
Afgørende OK-forhandlinger i gang: På...
bt.dk
Charles og mor fanget i sjælden...
bt.dk
Kim er syg og på kontanthjælp: Nogen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx