Af - 02/08-16 15:13; Opdateret: 02/08-16 15:53

Husker du ham den vrede rødtop fra Youtube? Nu er han blevet en kvindeHusker du ham den vrede rødtop fra Youtube? Nu er han blevet en kvinde

Han blev et viralt internetfænomen på grund af sin røde hårfarve og sit rødglødende temperament. Nu har han skiftet køn.

Hvis du har været aktiv på de sociale medier de sidste snart seks år, har du med stor sandsynlighed stødt på ham før eller siden. Den vrede rødhårede teenage-dreng, der i en Youtube-video hidsigt hævder, at rødhårede mennesker skam også har en sjæl.

Forskere advarer: Hver fjerde bærer skjult ‘rødhåret kræft-gen’
Forskere advarer: Hver fjerde bærer skjult ‘rødhåret kræft-gen’

Michael Kittrell, som er drengens oprindelige navn, er stadig rødhåret den dag i dag. Dog er han ikke længere en dreng, men en pige og har skiftet navn til Claire Cab. Det annoncerede den 23-årige transkvinde forleden aften på sin Twitter-profil.


Jeg er så f****** træt af at gemme mig bag karakterer. Jeg stoppede for år tilbage med at nyde Youtube, jeg vil bare være mig, skriver Claire Cab.

Artiklen fortsætter under billedet!

Før-og efter billede af Michael Kittrel, der nu kalder sig Claire Cab.

Den britiske tabloidavis The Sun har efterfølgende været i kontakt med Claire Cab for at spørge ind til hendes kønskifte.

- Jeg har altid haft det mærkeligt med mig selv og haft svært ved at forklare hvorfor, siger hun til The Sun.

- Jeg har aldrig rigtig følt mig tilpas i drengetøj, og mine forældre fik mig til at gå til sportsgrene, jeg ikke havde lyst til. Jeg har på en måde altid vidst det, men det var først, da jeg blev ældre, at jeg vidste hvorfor, tilføjer Claire Cab og afslører, at hun har gennemgået hormonbehandling de sidste fem måneder i forbindelse med sit kønsskifte.

Artiklen fortsætter under billedet!

Claire Cab har gennemgået fem måneders hormonbehandling i forbindelse med sit kønsskifte.

Claire Cab, der tidligere hed Michael Kittrell, blev i starten af 2010 en viral verdensberømthed, da hun under sit internet-alias ‘CopperCab’ lagde en tre minutter lang video med titlen ‘Gingers do have Souls’ på nettet.

Derfor får denne hårfarve dig til at se ældre ud, end du er
Derfor får denne hårfarve dig til at se ældre ud, end du er

Her forsvarede den dengang 17-årige dreng sig selv og andre rødhårede mod mobning.

Årsagen til det sure opstød var et populært afsnit af den amerikanske, animerede satire tv-serie ’South Park’. I afsnittet bliver folk med rødt hår og fregner kaldt ‘gingers’ og klandret for ikke at have en sjæl af en af hovedkaraktererne Cartman, der er kendt for at være en ualmindelig uforskammet og manipulerende møgunge, der mobber alle de andre børn i serien.

Artiklen fortsætter under videoen!

Afsnittet i South Park, der bliver fulgt af millioner af fans verden over, opnåede efterfølgende kultstatus og blev angiveligt også startskuddet til en øget mobning af rødhårede. Det var i hvert fald det, som den unge Youtube-bruger dengang oplevede på egen krop og sjæl og forsøgte at sætte en stopper for.

Denne restaurant giver rabat til rødhårede
Denne restaurant giver rabat til rødhårede

Michael Kitrrell fik dog ikke helt det ud af sine anstrengelser, som han kunne have ønsket sig. Tværtimod gav videoen gevaldigt bagslag, da millioner af internetbrugere fandt hans optræden ufrivillig komisk.

Det resulterede i, at horder af internet-trolls kastede sig over ham, og mobningen i stedet blev yderligere intensiveret. I årene, der fulgte, blev der således produceret et hav af Youtube-videoer, internet-memes og gifs, der tog tykt pis på ham. Også tv-serien South Park fulgte trop med en parodi af hans Youtube-video.

Artiklen fortsætter under videoen!- Jeg gik fra en vred dreng, der blev mobbet i skolen af en håndfuld elever, til et barn, som millioner verden over grinte af, fortæller Claire Cab til The Sun.

- Hvad vil det betyde, at nogle flere personer vil stirre på mig på gaden nu?, svarer hun.

Får rødhårede nemmere blå mærker? 8 myter som ikke vil dø
Får rødhårede nemmere blå mærker? 8 myter som ikke vil dø

I årene, der er gået siden den famøse 'Gingers Do Have Souls'-video, dukkede op, har hun under sit Youtube-navn 'CobberCab' lagt en række andre videoer op, som ligeledes er blevet genstand for massiv hån og latterliggørelse. Selvom det ikke har været nemt at være et viralt mobbeoffer, skal der dog mere til, før mobningen i dag går hende på, fortæller hun og tilføjer samtidig, at hun har trukket sig helt tilbage fra Youtube.

- Jeg er blevet mobbet online de sidste 6 år. Så jeg har groet en noget hårdere hud. Der skal mere til for at pisse mig af... Men jeg erkender, jeg stadig har et iltert temperament. Jeg stoppede med at lave videoer af en række årsager. En af dem er, at jeg var træt af at se, hvad, jeg følte, var en karakter på skærmen, siger hun.

LÆS OGSÅ: Undersøgelser viser: Dine røde lokker gør dig genetisk overlegen

LÆS OGSÅ: Rødhårede Grace måtte ikke komme med fly fordi hun var bleg

LÆS OGSÅ: Langt om længe: Nu kan du få rødhårede emojis

LÆS OGSÅ: GALLERI: Her er endnu flere lækre rødhårede

LÆS OGSÅ: Skole bortviser pige: 'Du er for rødhåret'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx