Af Ritzau - 10/08-16 16:08; Opdateret: 10/08-16 18:39

Rusland: Agenter fra Ukraine gennemfører angreb på KrimRusland: Agenter fra Ukraine gennemfører angreb på Krim

Rusland melder to russere dræbt på Krim af "terrorister" udsendt af Ukraines forsvarsministerium.

storybild

-Ukraines regering har valgt terrorens vej frem for fredens vej, siger Ruslands præsident, Vladimir Putin. (Billede: Scanpix/Alexander Nemenov)

Præsident Vladimir Putin siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Ukraine står bag "terror" på Krim, og han advarer om, at styret i Moskva vil træffe alvorlige sikkerhedsforanstaltninger for at sikre halvøen.

Den russiske sikkerhedstjeneste FSB fremsatte tidligere på dagen beskyldninger om, at ukrainske agenter stod bag to angreb på Krim, hvor to russere blev dræbt. Styret i Kijev afviser beskyldningerne.

- Det er falske informationer, siger en talsmand for det ukrainske forsvarsministerium. Han tilføjer, at Rusland "kun er ude efter en årsag til optrappet konflikt".

Putin, der kommenterede episoden i Moskva sent onsdag, siger, at Ukraine har handlet dumt og kriminelt, og at der ikke er nogen pointe i at holde planlagte møder i forbindelse med fredsprocessen i det østlige Ukraine.

- Ukraines regering har valgt terrorens vej frem for fredens vej, siger Putin.

De påståede ukrainske angreb fandt ifølge FSB sted i weekenden.

Ifølge de russiske oplysninger blev to ukrainske forsøg på at få sabotører bragt til Krim forhindret, og et ukrainsk spionnetværk er blevet optrevlet.

- Formålet med de undergravende aktiviteter og terrorhandlinger var at destabilisere den socio-politiske situation i regionen forud for et planlagt valg, hedder det i erklæringen fra FSB.

Rusland annekterede for to år siden den ukrainske halvø Krim i en operation, som har udløst amerikanske og europæiske sanktioner.

Ukraine siger, at det vil have den strategisk vigtige halvø tilbage, mens Moskva siger, at sagen er afsluttet for altid.

FSB siger, at det har fundet 20 hjemmefabrikerede bomber, ammunition, miner, granater og specialiserede våben, som almindeligvis anvendes af ukrainske styrker.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx