Af JOHNNY WOJCIECH KOKBORG - 15/06-17 23:39

25-årig håndboldspiller ydmyger liderlige mænd: Nu vil hun gøre det samme i Danmark25-årig håndboldspiller ydmyger liderlige mænd: Nu vil hun gøre det samme i Danmark

Den svenske håndboldspiller Linnea Claeson har allerede skabt sig et stort navn i Sverige. Både for spillet på banen, men især for hendes handlinger uden for håndboldstregerne.

storybild

Claeson skifter i næste sæson til Ringkøbing Håndbold i den bedste danske liga, og hun har allerede store planer for, hvad hun vil få tiden til at gå med i Danmark, når håndbolden ikke fylder i hverdagen. For den svenske håndboldspiller har blæst til feministisk kamp på sin Instagram-profil @assholesonline.

Her udstiller hun de mange mænd, der skriver grove seksuelle bemærkninger til hende på de sociale medier. I stedet får de en skarp replik tilbage. Som eksempelvis her:

It's funny because it's true. #assholesonline #linneaclaeson #friabort

Et opslag delt af Tired of assholes online? (@assholesonline) den

Og det agter hun at fortsætte med, når hun kommer til Danmark. Faktisk vil hun optrappe sin indstats, for hun mener, at vi har et større problem i Danmark, end de har i Sverige.

Blogger tager GENIAL hævn over hatere
Blogger tager GENIAL hævn over hatere

- Det bliver rigtig fedt håndboldmæssigt. Dansk håndbold har verdens bedste kvindeliga, og det bliver super cool. Men de har lidt mere sexisme og racisme i Danmark, som jeg kommer til at rode rundt med. Det skal nok også blive sjovt, men det kan også blive en udfordring, lyder det fra Claeson til Expressen.

- Jeg kommer til at køre videre med assholesonline, og jeg kommer nok til at fokusere endnu mere på det. Jeg studerer jura her i Stockholm, og det kommer jeg ikke til at kunne gøre (i Danmark, red.) Det bliver endnu mere feminisme og civilkurage, siger hun med henvisnig til sin fortsatte kampe.

Imorse var jag med i TV4 Nyhetsmorgon och snackade om jämlikhet, civilkurage och sexuella trakasserier. Sen dess har jag under dagen blivit sexuellt trakasserad på gatan över 20 gånger på tre timmar och det var ännu värre igår. Det är en av anledningarna till varför det jag pratade om imorse är viktigt: vi har jävligt långt kvar och jag är jävligt förbannad. Både för min egen skull men även för hela den här jävla samhällsstrukturen. Se gärna och dela klippet jag har länkat i bion och diskutera med era vänner vad vi ska göra åt att många kvinnor kan känna sig rädda och sexuellt hotade på gator, i hemmen, i skolor, på krogen, på buss och tunnelbana, på jobb och fan överallt! #assholesonline #linneaclaeson

Et opslag delt af Tired of assholes online? (@assholesonline) den

I Sverige er Claesons aktioner blevet modtaget blandet. Nogle hylder hende for hendes mod, mens andre synes, at hun blot udstiller andre mennesker. Svenskeren forventer, at der kommer lidt mere kritik end hyldest i Danmark.

TV: Motorcyklist så bilist flygte fra uheld: Så tog han sagen i egen hånd
TV: Motorcyklist så bilist flygte fra uheld: Så tog han sagen i egen hånd

- Jeg tror, der bliver lidt forskel der. De er ikke kommet så langt med feminismen i Danmark, så det kan blive følsomt, og det kan være, at mange bliver sure, siger hun.

25-årige Linnea Claeson spiller højre back og skifter til Ringkøbing fra den svenske klub Skuru IK.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx