Af - 23/03-16 23:16

Nyhedsbureau: 400 specialtrænede IS-krigere klar til terror i EuropaNyhedsbureau: 400 specialtrænede IS-krigere klar til terror i Europa

Nyhedsbureauet AP skriver, at omkring 400 IS-terrorister er blevet specialtrænet til terror i Europa og lige nu er spredt over det meste af kontinentet.

Bildstrecke im Grossformat »

Terrorbevægelsen Islamisk har trænet mindst 400 krigere til at sprede vold og terror i en række europæiske lande, ligesom vi senest har set det ske i Paris og Bruxelles.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Nyhedsbureauet har talt med en række europæiske og irakiske sikkerhedskilder, der fortæller, at Islamisk Stat skabt et større netværk af potentielle terrorister i Europa, der opererer i celler.

Det skal DU gøre hvis terrorister angriber
Det skal DU gøre hvis terrorister angriber

Netværket af kampklare IS-krigere skulle ifølge AP's kilder have modtaget specialtræning i en række lejre i lande som Syrien, Irak og muligvis også lande i den tidligere Sovjet-blok.

De cirka 400 specialtrænede krigere skulle mere eller mindre være spredt ud over det meste af det europæiske kontinent på nuværende tidspunkt og have fået ordre fra IS om at finde det rigtige tidspunkt, sted og metode til at udføre deres terrormissioner.

IS tager ansvar for bombeangreb i Bruxelles
IS tager ansvar for bombeangreb i Bruxelles

Den uhyggelige nyhed kommer lidt over et døgn efter, at Belgiens hovedstad Bruxelles blev ramt tre bomber, der har dræbt mere end 30 personer og såret cirka 300 - heraf er flere end 60 personer hårdt såret.

To af bomberne blev udløst af selvmordsbomberer i den travle Zaventem-lufthavn i den belgiske hovedstad, mens den sidste gik af ved metrostationen Maelbeek


LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Det ved vi nu om angrebene i Bruxelles

LÆS OGSÅ: Twitter giver terroristerne pomfritten

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Republikansk medarbejder fyret:...
bt.dk
Lars Løkke henvender sig direkte til...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx