Af - 17/10-14 11:48

Ny 'Game of Thrones'-bog på gaden om 11 dage: Alligevel raser fansNy 'Game of Thrones'-bog på gaden om 11 dage: Alligevel raser fans

Derfor raser fans over ny 'Game of Thrones'-bog, der bliver udsendt om kort tid.

storybild

(Billede: Polfoto/AP/Sandro Campardo)

Fans raser på nettet over ny bogudgivelse fra den populære fantasy-forfatter George R.R. Martin, der har bedrevet bøgerne, der ligger til grund for den populære tv-serie, Game of Thrones fra HBO.

Den nye bog 'The Untold Stories of Westeros' tager nemlig ikke læserne et skridt videre i fortællingen om Arya, Tyrion, Sansa og de andre hovedpersoner, der kæmper imod uretfærdige odds i den barske fantasiverden Westeros.

Bogen, der udkommer d. 28. oktober, foregår i samme univers, men der er tale om tidligere handlingsforløb end de, man kender fra tv-serien.

Nu kan du lære at tale dothraki
Nu kan du lære at tale dothraki

Der mangler altså fortsat at blive bundet en sløjfe på fortællingen med de sidste to bøger i syv-bindssagaen, der hedder 'A Song of Ice and Fire.'

Fans af serien har nu ventet på en afslutning siden august i 1996, hvor den første bog så dagens lys. Nu er man ikke alene utålmodig, man er også bange for, at George R.R. Martin aldrig får sat det sidste punktum i sit livsværk.

To markante roller forsvinder fra Game of Thrones
To markante roller forsvinder fra Game of Thrones

Efterhånden som den 66-årige madglade forfatter bliver ældre, og ikke stadig ikke kommer meget nærmere en afslutning, begynder fans at give luft for deres bange anelser. De klager deres nød i talrige breve til forfatteren og skriver også deres klagesang.

En fan frygter for eksempel, at en lignende tragedie også vil ske igen for bogskriveren.

- Ved du hvad, George? Hvad med at slutte den 'egentlige historie' før du begynder at skrive supplerende materiale? Nogle af os har næsten ventet to år på efterfølgeren. Vær sød ikke at lave en 'Robert Jordan' og krads af inden du afslutter dine bøger, skriver en bruger på boganmeldersiden Goodreads.

Game of Thrones stjerne er Europas stærkeste: Se hans vilde reaktion
Game of Thrones stjerne er Europas stærkeste: Se hans vilde reaktion

'En Robert Jordan' er en henvisning til forfatteren bag den populære Wheel of Time-serie, der endte med at fylde hele 14 bind. Jordan døde efter kort tids sygdom i 2007. På det tidspunkt var kun 11 bøger færdige. En anden måtte afslutte arbejdet med de sidste tre romaner.

I sommer viste George R.R. Martin sine bekymrede fans fingeren, og gjorde det klart, at han blev færdig, når han blev færdig. Man kan se billedet hos The Guardian, hvor forfatteren beder de forkælede læsere om at rende ham et vist sted.

Sejt: Sådan hylder dronningens livgarde 'Game of Thrones'
Sejt: Sådan hylder dronningens livgarde 'Game of Thrones'

Det sjette bind i serien 'Winds of Winter' udkommer formentlig i 2015, oplyste forfatterens forlægger. Du kan læse et uddrag her.

LÆS OGSÅ: Game of Thrones-forfatter: Donér penge og få en ‘grufuld død’

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Miss Danmark overrasker:...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Peter Schmeichel i modvind: Udbetaler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx