Af - 28/01-15 08:26; Opdateret: 28/01-15 08:45

Forskning viser: Din soveposition påvirker dit helbredForskning viser: Din soveposition påvirker dit helbred

På maven, på ryggen eller på siden? Vi har alle en yndlingsposition, når vi går i seng om aftenen.

storybild

Nogle sover på maven, mens andre kun kan falde i søvn på siden. Måske har du aldrig tænkt over, hvorfor det lige er sådan, men det skulle du måske. For måden du sover på, påvirker dit helbred.

Det viser en undersøgelse foretaget af neurology.org.

Bruger du mere end 14 minutter på at falde i søvn? Så kan dit helbred være i fare
Bruger du mere end 14 minutter på at falde i søvn? Så kan dit helbred være i fare

Jeg sover bedst på ryggen:
Er du en af dem, der sover bedst på ryggen, så har du større risiko for at få obstruktiv søvnapnø. Et af de normale symptomer på obstruktiv søvnapnø er konstant træthed på grund af forstyrret søvn. Og her kan det at sove på ryggen altså påvirke i en negativ retning. Men hvis du vågner, og føler dig veludhvilet, skal du ikke bekymre dig – sov du blot videre på ryggen.

Jeg sover bedst på siden:
Sover du på siden, er du formentlig i god form. At sove på siden giver ikke automatisk smerter i nakke og skulder, som nogle tror. I nogle tilfælde kan det at sove på siden rent faktisk afhjælpe symptomerne på den ovennævnte søvnapnø. Lider du til gengæld af halsbrand, kan det være, du skal rulle over på venstre side, men en lille advarsel - hvis du sover på din venstre side, er der større chance for mareridt.

Forskning: Derfor bør kvinder sove længere end mænd
Forskning: Derfor bør kvinder sove længere end mænd

Jeg sover bedst på maven:
Nogle mener, at det at sove på maven ikke er godt for dig. Men også denne position kan virke mod søvnapnø. Dog kan det vrid, nakken får, når du skal trække vejret give dig ondt i ryg og nakke. Til gengæld er det måske glædeligt, at folk, der sover på maven, har flere erotiske drømme.

Jeg sover bedst med min partner ved siden af mig:
Er yndlingspositionen at have din partner ved siden af dig, så styrker du ganske enkelt din lykkefølelse - specielt hvis I går i seng samme tid hver aften.

Vær klar til en af de længste nætter i dit liv
Vær klar til en af de længste nætter i dit liv

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx