Af Amalie Abildgaard - 30/08-17 15:06

Hvis din mail er på denne liste over 710 millioner, skal du med det samme gøre detteHvis din mail er på denne liste over 710 millioner, skal du med det samme gøre dette

En såkaldt 'spambot', der er designet til at sprede spam rundt på nettet, er blevet fundet på 710.000.000 emailadresser.

storybild

Arkiv (Billede: Ólafur Steinar Gestsson)

Det skriver metro.co.uk.

Samtidig med mailadresserne bliver spammet, vil adgangskoderne være åbne og tilgængelige på webserveren.

Spambottet hedder 'Onliner', og det er en del af den omfattende malware-operation, som ikke ryger i spamfilteret, og rækker altså ud efter ofrene for angrebets mails og adgangkoder.

Er du nervøs for, at din mail er blandt de mange millioner, kan du tjekke den via denne hjemmeside: haveibeenpwned.com, som er en hjemmeside, der gemmer detaljer om konti, der er blevet lækket.

Hvis du skulle være så uheldig at være på listen, råder sikkerheds-researcheren Benkow, som engelske metro har været i kontakt med, til at skifte dine adgangskoder. Både på din mail og, for at være på den sikre side, også der, hvor du har oprettet en brugerkonto med adgangskoden.

Hvis du modtager mistænkelige mails - ofte forklædt som fakturaer - skal du ikke åbne dem, fordi de skulle indeholde ondsindet software designet til at stjæle dine oplysninger.

Stifteren af haveibeenpwned.com, Troy Hunt, kalder 'spambotten' for det største sæt data i en hackersag, han nogensinde har indlæst. Bare på den liste han har læst, er der næsten tale om alle personer - hver eneste kvinde, mand og barn - der er ramt.

'Spambotten' er serverbaseret med en IP-adresse i Holland. Der bliver derfor forsøgt at få de hollandske myndigheder til at lukke serveren ned.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx