Af - 30/09-15 13:30

Google-investering kan være en trussel mod persondataGoogle-investering kan være en trussel mod persondata

En samarbejdsaftale mellem Google og det amerikanske forsikringsselskab Oscar Health Insurance får nu Forbrugerrådet Tænk til at stille spørgsmål om forbrugernes dataoplysninger.

storybild

Googles investerer over 200 milioner i det amerikanske forsikringsselskab Oscar Health Insurance. (Billede: Polfoto)

- Hvis det handler om, at Google nu pludselig kan sende deres data direkte til forsikringsselskabet, så forsikringsselskabet på baggrund af Googles data kan differentiere deres kunder ud fra det, så er det en meget alvorlig sag, siger Anette Høyrup, der er seniorjurist hos Forbrugerrådet Tænk.

Nyt website fortæller hvad din og naboens bolig er værd
Nyt website fortæller hvad din og naboens bolig er værd

Det er Googles investeringsfond Google Ventures, der står bag investeringen i det amerikanske forsikringsselskab Oscar Health Insurance.

Udover at få 200 millioner fra Google Ventures, vil det ifølge Anette Høyrup være en kæmpe gevinst, hvis selskabet fik adgang til de data, som Google har rettighederne til i dag.

- Google har adgang til dine sundhedsoplysninger, hvor du kører hen og hvornår, hvem du er venner med og hvad der sker i din kalender. Og det kan være oplysninger, som er guld værd for forsikringsselskabet, fortæller Anette Høyrup.

For fræk til Google: Dansk malermester tester sine ansatte
For fræk til Google: Dansk malermester tester sine ansatte

Hvad samarbejdsaftalen mellem internetgiganten og det tre år gamle forsikringsselskab helt præcis går ud på er endnu uklart.

- Vi må jo have undersøgt, hvad denne samarbejdsaftale indebærer. Vi må have Google til at fortælle, hvad det her forretningskoncept går ud på, siger Anette Høyrup.

Google Translate live-foto-funktion oversætter nu til dansk
Google Translate live-foto-funktion oversætter nu til dansk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx