18/08-17 08:21; Opdateret: 18/08-17 10:23

Borgerservice ser ingen problemer i rejser til BarcelonaBorgerservice ser ingen problemer i rejser til Barcelona

Angreb på Barcelonas populære turiststrøg ændrer ikke ved, at man trygt kan rejse dertil ifølge Borgerservice.

storybild

Danskere i Barcelona, der endnu ikke har været i kontakt med eventuelle pårørende i Danmark, bør hurtigst muligt give lyd, opfordrer Borgerservice. Scanpix/Josep Lago

Barcelona. Selv om et af de absolut mest besøgte turistmål i Spanien blev ramt af et angreb torsdag aften, så er der ingen grund til at holde sig væk.

En varevogn påkørte en menneskemængde på strøget La Rambla i Barcelona. Men danske turister kan fortsat trygt rejse til Spanien og Barcelona, lyder det fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

Det gælder dog om at følge de lokale myndigheders anvisninger nøje. Desuden må man forberede sig på, at der kan være dele af det centrale Barcelona, der er spærret af i forbindelse med politiets efterforskning.

I Udenrigsministeriet har man torsdag aften og natten til fredag været i kontakt med mange danske rejsende i den spanske storby.

Meldingen er fredag morgen, at to danskere er blevet lettere kvæstet i forbindelse med angrebet. Fredag morgen er 13 bekræftet døde, og over 100 er kvæstet.

Ifølge Borgerservice er der ikke et centralt overblik over, hvor mange danskere der befinder sig i byen. Men erfaringsmæssigt er det "rigtigt mange", lyder det.

Danskere i Barcelona, der endnu ikke har været i kontakt med eventuelle pårørende i Danmark, bør hurtigst muligt give lyd fra sig, understreger Borgerservice.

Barcelona er en meget populær turistdestination, og der er mange nationaliteter blandt de dræbte og sårede efter angrebet.

Ifølge de spanske myndigheder kommer de sårede fra 24 lande. Det drejer sig ud over de to danskere blandt andet om 26 franskmænd og tre australiere. En australier er blandt de dræbte.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx