Af Marc Nicholas Thygesen - 15/04-15 10:21

400 bådflygtninge frygtes druknet400 bådflygtninge frygtes druknet

Ustabile forhold i Libyen betyder, at mange flere bådflygtninge prøver at nå til Europa, siger Red Barnet.

storybild

400 mennesker savnes, efter at en båd med indvandrere er sunket ud for Libyen under en sejlads, der skulle være endt i Italien.

Mindst 21 meldes omkommet efter færgeforlis ved Myanmar
Mindst 21 meldes omkommet efter færgeforlis ved Myanmar

Det oplyste Red Barnet tirsdag, efter overlevende fra forliset har fortalt om, hvad der var hændt. En del mindreårige og uledsagede børn var blandt de savnede, hed det.

- Der var 400 ofre efter forliset, der skete 24 timer efter, båden havde forladt den libyske kyst, sagde Red Barnet.

Mand fundet druknet i Gudenåen
Mand fundet druknet i Gudenåen

En talsmand for den internationale maritime organisation IMO forklarede, at flere af de overlevende havde fortalt hans organisation, at der have været mellem 500 og 550 om bord i båden, da den sank.

- Vi fortsætter med at efterforske det for at kunne forstå, hvordan dette forlis gik til, sagde han.

Ifølge den italienske kystvagt er der foreløbig fundet ni døde og 144 overlevende efter ulykken.

Thailandske aviser: Dansker er druknet ved Pattaya
Thailandske aviser: Dansker er druknet ved Pattaya

Hvis det kan bekræftes, at op mod 400 er omkommet, så er det den værste flygtningekatastrofe i Middelhavet siden oktober 2013, hvor 366 indvandrere druknede ud for den italienske ø Lampedusa.

Det vakte dengang stor bestyrtelse i Europa, men den fortsatte strøm af mennesker fra Afrika og Mellemøsten, der med hjælp fra menneskesmuglere forsøger at nå til Europa på overfyldte både, betyder en mere afdæmpet reaktion denne gang.

- Flere landsættelser kan ventes, eftersom ustabiliteten fortsætter i Libyen, og det giver anledning til bekymring for, at mange flere børn vil kaste sig ud i den farefulde færd for at finde sikkerhed i Italien, lød det fra Red Barnet.

Mellem fredag og mandag er næsten 8500 immigranter fra Afrika og Mellemøsten blevet reddet og bragt til det sydlige Europa. Det har ført til ny debat om immigranterne i Italien.

Mange af immigranterne rejser videre op i EU efter at være kommet i land i Italien, og denne strøm ventes at fortsætte uformindsket i nær fremtid.

Under en separat hændelse mandag havde en italiensk slæbebåd og det islandske skib Tyr fra det fælleseuropæiske redningsprogram Triton et sammenstød med menneskesmuglere efter at have samlet 250 bådflygtninge op 110 kilometer fra Libyens kyst, skriver nyhedsbureauet dpa.

Menneskesmuglerne affyrede flere skudsalver mod de to fartøjer for at få fat i den tomme båd.

Det skete, mens den italienske slæbebåd var ved at fastgøre linerne til træbåden. Men menneskesmuglere kom susende i speedbåde og fik fat i båden, som de forsvandt med i stor fart.

- Det er et tegn på, at smuglerne mangler både og er mere villig til at bruge våben for at få dem tilbage, siger lederen af EU's maritime grænseagentur Frontex, Fabrice Leggeri.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx