Af Christian Hansen - 17/10-17 20:12

Trump styrtdykker på rigmands-liste: Så mange milliarder har han tabt på et årTrump styrtdykker på rigmands-liste: Så mange milliarder har han tabt på et år

Det er åbenbart dyrt at være præsident.

storybild

USA's præsident Donald Trump. Her ses han foran Det Hvide Hus i Washington den 16. oktober.   (Billede: KEVIN LAMARQUE)

Det har været et bittersødt år for Donald Trump.

For selv om han den 20. januar officielt indtog embedet som amerikansk præsident efter hans valgsejr i november, har han samtidig måttet konstatere, at han har mistet millioner og atter millioner af dollar.

Det medfører, at han er dumpet hele 92 pladser på Forbes anerkendte rigmandsliste, der er offentliggjort tirsdag.

Ifølge Forbes har Donald Trump mistet 600 millioner dollar siden sidste gang, Forbes opgjorde de rigeste 400 amerikaneres formuer. Det svarer til 3,8 milliarder danske kroner.

Den amerikanske præsident er nu derfor 'kun' god for 3,1 milliarder dollar svarende til 19,5 milliarder danske kroner. Han er nu på en delt 248.-plads over de rigeste amerikanere. Han deler blandt andet pladsen med stifteren af Snapchat, Evan Spiegel.

Ifølge erhvervsmagasinet selv har Forbes brugt måneder på at gennemgå dokumenter som eksempelvis opgørelser over huspriser og ejendomsværdier, ligesom mediet har interviewet dusinvis af personer med indsigt i præsidentens formue for at kunne komme med et så præcist estimat som muligt på, hvad Donald Trump er god for.

Ifølge Forbes skal forklaringen på de mange mistede millioner dollar særligt findes i, at værdien af flere af hans ejendomme - specielt dem på attraktive adresser på Manhattan i New York - er faldet. Omkring 400 millioner dollar af det samlede tab tilskrives således værditab på bygninger.

Trump brugte også 66 millioner dollar fra sin private formue på at føre valgkamp, hvilket også har gjort et anseeligt indhug i formuen, ligesom også hans golfbaner i Miami og i Skotland, hvor hans mor er fra, har gjort økonomisk ondt på Donald Trump.

Dog melder Forbes om, at Trumps aktiver i en Las Vegas-skyskraber med hotellejligheder samt hans aktieposter i et offentligt byggeri i San Francisco trækker i den modsatte, positive retning.

Forbes har fulgt Donald Trump og hans økonomi siden 1982, da listen over de rigeste 400 amerikanere for første gang så dagens lys.

Det er Microsoft-skaberen Bill Gates, der topper listen med sine svimlende 89 milliarder dollar.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sasha Klæstrup: Dén diva har...
bt.dk
Taxa-firma leder efter kunde: Kender...
bt.dk
Åbenhjertig anklager om den brutale...
bt.dk
Wenger: Ikke min beslutning at stoppe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx