Af Ritzau - 28/03-17 12:04

Den kinesiske kunstner Ai Weiwei bygger hegn i New YorkDen kinesiske kunstner Ai Weiwei bygger hegn i New York

Verdenskendt kinesisk kunstner kommenterer Trumps politik med installationer i New York.

storybild

Den verdenskendte kinesiske kunstner, Ai Weiwei, skal bygge kunstneriske hegn i New York. Han siger, at han er forbløffet over Donald Trumps politiske linje - ikke mindst præsidentens løfte om at opføre en mur langs USA's sydlige grænse til Mexico. (Billede: Scanpix/John Macdougall)

Den kinesiske kunstner Ai Weiwei vil bygge snesevis af hegn i New York i forbindelse med åbningen af en ny udstilling. Den har fokus på mure, der adskiller mennesker og markerer grænser.

Ai, som forsvarer flygtninges og migranters interesser, kalder sit nye store projekt med konceptuelle installationer for "Gode Hegn Skaber Gode Naboer".

Han har hentet titlen fra den sidste linje i et digt af den amerikanske digter Robert Frost, "Mening Wall", som reflekterer over en mur mellem naboer.

Den kinesiske kunstner siger, at han er forbløffet over Donald Trumps politiske linje.

Det gælder ikke mindst præsidentens løfte om at opføre en mur langs USA's sydlige grænse til Mexico og forsøgene på at få indført indrejseforbud for indbyggere fra nogle lande med overvejende muslimske indbyggere.

Ai Weiwei siger, at han har til hensigt at ændre et sikkerhedshegn af metal til et kunstnerisk symbol forskellige steder i New York.

Den verdenskendte kunstner og systemkritiker har tidligere lavet dokumentarfilm om flygtningekrisen og vist stor interesse for de mange tusinder flygtninge og migranter, der sætter livet på spil for at nå til Europa.

Ai Weiwei har også tidligere pakket søjlerne ved koncerthuset i Berlin ind i tusinder af redningsveste, som flygtninge havde efterladt på de græske øer.

Han er en fremtrædende kritiker af Kinas styre, og han blev i 2011 tilbageholdt i 81 dage og fik sit pas konfiskeret i fire år.

Den 59-årige Ai, som i dag bor i Berlin, var indvandrer i New York fra 1983 til 1993.

- Migrationskrisen har længe været et fokus i min praksis. Hegnet er altid et instrument i det politiske landskab, siger Ai, der er maler, skulptør, fotograf og filmkunstner.

The Public Art Fund kalder projektet i New York for det største udført af Ai.

Hans installationer vil kunne ses i New York fra 12. oktober frem til 11. februar 2018.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fynbo tiltales for dødsbrand...
bt.dk
OL-stjerne i tårer efter bryst-ups:...
bt.dk
Trump så 'usikker' Oprah på tv: Håner...
bt.dk
Bodil Jørgensen om prins Henrik:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx