Af - 09/06-16 11:19

Sverige for faen: Nu bliver M&M's forbudt fra den 30. juniSverige for faen: Nu bliver M&M's forbudt fra den 30. juni

Svenskerne kan godt begynde at hamstre 'M&M's.

storybild

Svenskerne er ofte god for en sjov historie: Pippi Langstrømpe, der er racistisk, Anders And der er alt for fræk uden bukser på og så videre og så videre.

Nu har vores kære naboer så gang i en såkaldt 'chokolade'-krig. Fra den 30. juni bliver de små, kulørte chokoladeknapper M&M's nemlig forbudt.

Derfor skal du spise chokolade, ost og rødvin, hvis du vil tabe dig
Derfor skal du spise chokolade, ost og rødvin, hvis du vil tabe dig

Der er i denne omgang dog ikke tale om en politisk korrekt debat, men drejer sig i stedet om en krig mellem den amerikanske chokolade-gigant Mars og det svenske firma Mondelez.

Det skriver Dagbladet.

I 1998 indgik amerikanerne en aftale med svenskerne om, at de godt måtte komme ind på det svenske marked med deres chokolader, hvis de blot lod være med at sælge M&M's, der lignede det svenske firmas 'M'-chokolade-kugler.

LISTE: Disse ting forlanger Selena Gomez, når hun er på turne
LISTE: Disse ting forlanger Selena Gomez, når hun er på turne

Den aftale brød Mars i 2009, og det er det aftalebrud, som amerikanerne nu må bøde for.

Producenten af Mondelez har trukket amerikanerne i retten, og den svenske landsret har givet dem medhold. Dommeren mener, at de svenske slikmunde umuligt kan se forskel på den svenske 'M'-kugle og de amerikanske 'M&M'-kugler, og eftersom 'M'-kuglerne kom på markedet først, skal 'M&M' pænt holde sig væk.

Vind over din sukkertrang
Vind over din sukkertrang

Fra den 30. juni kan du som nævnt altså ikke købe M&M mere i Sverige. Det amerikanske firma har dog stadig mulighed for at anke sagen, så slaget er ikke helt tabt endnu.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx