Af - 06/05-14 18:49

11-årig dreng dræbt af onkel – ville se hans pistolsamling11-årig dreng dræbt af onkel – ville se hans pistolsamling

En frygtelig ulykke har kostet en 11-dreng livet. Våbenrelaterede ulykker og mord er snart den største dræber af amerikanske unge.

storybild

En blot 11-årig amerikansk dreng blev i weekenden skuddræbt ved en ulykke i Pike County. (Billede: Arkivfoto)

En blot 11-årig dreng blev lørdag aften dræbt ved en vådeskudsulykke i Pike County, Pennsylvania, mens han var ved at se sin onkels våbensamling. Det skriver lokalmediet Ponoco Record.

Drengen var på besøg i sin bedstefars hus, hvor den 34-årige onkel også lever sammen med sin søn.

Børnene havde fået lov til at se onklens pistolsamling, som var placeret i et aflåst våbenskab. Men under demonstrationen gik det grueligt galt.

Jægere var selv skyld tragisk dødsulykke
Jægere var selv skyld tragisk dødsulykke

Efter at have fremvist en række forskellige pistoler, hev onklen en Glock-pistol med lasersigtekorn frem. Der var intet magasin i, og derfor undersøgte onklen ikke, om pistolen var ladt.

Da lasersigtet blev tændt, pegede det på den nu afdøde drengs pande, og da han rakte ud efter pistolen, kom onklen ved en fejltagelse til at trykke på aftrækkeren.

Barnet var dræbt på stedet.

Obama: Teenagers død var en tragedie for Amerika
Obama: Teenagers død var en tragedie for Amerika

- Det er en frygtelig tragedie, og familien er sønderknust, siger Chris Paris, betjent på en nærliggende politistation, til Ponoco Record:

- Det viser bare, at sikkerheden, når man skal håndtere skydevåben, er et must. Den her familie har mistet noget, som de aldrig kan få igen, tilføjer han.

Onklen er nu tilbageholdt af politiet og sigtet manddrab for at pege våbenet med lasersigtet på sin afdøde nevø. Han er også sigtet for at sætte et andet liv i fare – nemlig sønnen, som stod lige ved siden af, da skuddet gik af.

Otteårig skyder sin barnepasser efter computerspil
Otteårig skyder sin barnepasser efter computerspil

Vådeskudsulykker er dagligdag i USA, og det anslås, at omtrent 6.000 amerikanere under 26 år årligt mister liver i skudrelaterede ulykker eller forbrydelser.

En rapport pegede for nylig på, at skudrelaterede dødsfald i løbet af de næste par år overhaler trafikulykker som den allerstørste dræber af amerikanske unge.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Tre mænd stukket ned i butikscenter:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx