Af - 23/01-14 17:12

Disse piller øger spredning af influenzaDisse piller øger spredning af influenza

Canadiske forskere har fundet ud af at brugen af febernedsættende medicin kan være medvirkende årsag til spredning af influenza.

storybild

Ny forskning peger på en mulig sammenhæng mellem forbrug af febernedsættende medicin og øget influenza-smitte. (Billede: YOAV LEVY)

Når feberen raser, er det fristende at tage febernedsættende piller, aspirin eller lignende. Men måske bør vi holde lidt igen med medicinen. Ny canadisk forskning viser nemlig en mulig sammenhæng mellem et øget forbrug af febernedsættende piller og en øget spredning af influenza-smitte, det skriver forskning.no.

Frisørsalon har pushet 200.000 ulovlige piller
Frisørsalon har pushet 200.000 ulovlige piller

Forskningen peger på, at når temperaturen i kroppen stiger, så produceres der færre nye bakterier og virus. Og dermed bliver risikoen for at smitte andre også lavere.

Lykkepiller til unge er kørt helt af sporet
Lykkepiller til unge er kørt helt af sporet

Desuden, er der også det problem med de febernedsættende piller, at man pludselig føler sig mere rask, og derfor er tilbøjelig til at tage på arbejde alligevel, og derved udsætter man flere for smitte.

Pilleproblem måske løst af nano-forskere
Pilleproblem måske løst af nano-forskere

Ifølge en af forskerne bag projektet, så er der dog stadig brug for meget mere forskning på området.

- Vi har brug for flere eksperimenter for at bestemme nøjagtig hvor meget febernedsættelse øger virusspredning blandt mennesker, og for at anslå hvor meget mere folk spreder sygdom, fordi de er mere aktive i samfundet ,når de har dæmpet symptomerne med medicin, siger Benjamin M. Bolker fra McMaster University.

LÆS OGSÅ: Børn proppes med farlige ‘lykkepiller’

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
'Badehotellet' mister sin stjerne: Nu...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Lastbilchauffør filmede gal handling...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx