02/09-14 19:23; Opdateret: 02/09-14 20:19

IS: Vi har halshugget endnu et amerikansk gidselIS: Vi har halshugget endnu et amerikansk gidsel

IS hævder at have halshugget det amerikanske gidsel Steven Sotloff. Og truer samtidig et britisk gidsel.

storybild

Gidslet Steven Sotloff er angiveligt blevet henrettet af IS, hævder terrororganisationen i ny video. (Billede: Facebook)

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har offentliggjort en video, der angiveligt viser det amerikanske gidsel Steven Sotloff blive halshugget.

Det rapporterer Site, (Search for International Terrorist Entities), som er en gruppe, der sporer terrororganisationers aktiviteter på internettet.

En maskeret person truer på videoen også et britisk gidsel, David Haines, med halshugning. Den maskerede mand advarer alle regeringer mod at støtte "Amerikas onde alliance mod Islamisk Stat."

- Jeg er tilbage, Obama, og jeg er tilbage på grund af din arrogante udenrigspolitik mod Islamisk Stat, siger den militante efter halshugningen af Sotloff, der var klædt i orange og lå på knæ i et ørkenlandskab.

Den militante henviser til halshugningen af den amerikanske journalist James Foley, som blev halshugget af IS omkring den 19. august.

På videoen med Foley blev der vist billeder af Steven Sotloff, og det blev sagt, at præsident Barack Obama kunne afgøre dennes skæbne.

- Denne amerikanske statsborgers liv, Obama, afhænger af din næste beslutning, siger en maskeret mand i videoen med Foley.

Steven Sotloff blev bortført i Aleppo i det nordlige Syrien sidste år. Familien valgte at holde kidnapningen hemmelig for offentligheden.

Sotloff har arbejdet for en række amerikanske medier, blandt andet Time, og har rapporteret fra Libyen efter diktator Muammar Gaddafis fald samt fra den syriske borgerkrig.

NBC News beskriver Steven Sotloff som journalist i flere af verdens brændpunkter og en glødende fan af basketballklubben Miami Heat. Sotloff voksede op i Miami i Florida og har studeret på University of Central Florida.

Det sidste livstegn offentligheden har fået fra Sotloff er på det sociale medie Twitter, hvor amerikaneren senest skrev noget 3. august sidste år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bil er kørt i vandet - kvindelig...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Kvinde voldtaget i by-centrum
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx