Af Ritzau - 16/12-16 15:12; Opdateret: 16/12-16 16:07

Oprørere vil frigive sårede: Kan løse Aleppo-hårdknudeOprørere vil frigive sårede: Kan løse Aleppo-hårdknude

Sårede fra al-Foua og Kefraya kan evakueres fredag, siger oprørere, som har belejret de to landsbyer.

storybild

Evakueringsbusser stoppede fredag op på vej ud af Aleppo. Frigivelse af sårede fra andre byer kan muligvis betyde, at evakueringen igen går i gang. (Billede: Reuters/Omar Sanadiki)

Evakueringen af det krigshærgede østlige Aleppo vil muligvis blive genoptaget i løbet af fredag eftermiddag eller aften.

En syrisk oprørskilde siger til nyhedsbureauet Reuters, at gruppen Jabhat Fateh al-Sham, tidligere kendt som al-Nusra-fronten, er gået med til en evakuering af sårede fra de belejrede landsbyer al-Foua og Kefraya nær Aleppo.

Oprørsgrupper har kontrollen i de to byer. Jabhat Fateh al-Sham skulle være den sidste oprørsgruppe, der går med til en sådan evakuering.

Det vil potentielt kunne åbne for, at civile og oprørere igen kan blive fragtet væk fra det østlige Aleppo. Tidligere fredag gik den proces i stå. Formentlig fordi sårede ikke blev fragtet ud af Foua og Kefraya.

En syrisk embedsmand bekræfter, at busser og ambulancer igen vil begynde at fragte folk væk fra det østlige Aleppo, når sårede bliver lukket ud af al-Foua og Kefraya. Sker det, vil evakueringen blive genoptaget "øjeblikkeligt", lyder det.

Der var tidligere fredag rapporter om, at den libanesiske milits Hizbollah, som er allieret med den syriske regeringshær, havde blokeret vejen ud af det østlige Aleppo, fordi evakueringen i de to landsbyer ikke var sat i gang.

Hizbollah er shiamuslimsk og tæt på det shiamuslimske Iran, der også er involveret i konflikten i Syrien.

Meldingerne fra de stridende parter om evakueringerne fra Aleppo er mange og modstridende.

En kilde i den syriske hær sagde midt på dagen fredag, at evakueringen var afsluttet. Ifølge erklæringen var "alle kvinder og børn ude" af den oprørskontrollerede enklave.

Også det russiske forsvarsministerium har ifølge det russiske nyhedsbureau Tass meddelt, at "alle civile" og "størstedelen af oprørerne" har forladt Aleppo.

Det strider dog med meldinger fra Røde Kors, der deltager i evakueringen.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx