Af - 17/08-14 21:58

Hele verden raser over teenager, der tævede løs på autistisk drengHele verden raser over teenager, der tævede løs på autistisk dreng

En video med en ung mand, der tæver løs på en autistisk dreng, er gået viralt. Gerningsmanden lægges nu for had over hele verden.

storybild

Billeder fra videoen, der viser, hvordan Aaron Hill bliver tæsket af Andrew Wheeler (midten). (Billede: Youtube)

Navnet Andrew Wheeler får tusinder af mennesker verden over til at krumme tæer for tiden.

Den 18-årige amerikaner fra byen Okeechobee i Florida er blevet lagt for had, efter en video med ham er gået viralt. I videoen ser man, hvordan han tæsker løs på en forsvarsløs dreng, der sidder på gulvet og prøver at beskytte sit ansigt, mens han skriger i smerte.

Truet på livet efter forsvar af dyreforsøg
Truet på livet efter forsvar af dyreforsøg

Offeret er 16-årige Aaron Hill, der er autist. Ifølge en person, der delte videoen på det sociale medie Tumblr, blev Aaron Hill den 10. august lokket med til en fest af en pige, der lod ham tro, det var en date. I stedet blev han ydmyget og tævet. Det beretter lokalmediet WPTV.

- Jeg har set videoen en gang, og jeg vil ikke se den igen … Det eneste jeg kunne gøre, var at græde over, at ingen stoppede det, fortæller Aaron Hills søster Brittany til kanalen.

- Han vil bare gerne passe ind. Ligesom alle andre handicappede børn, supplerer hun.

Storm-surfer lagt for had på Facebook
Storm-surfer lagt for had på Facebook

En betjent fandt efter episoden Aaron Hill liggende på en vej, og han tog ham med på hospitalet. Teenageren havde fået en forstuvet nakke, blodudtrædninger i ansigt og hoved samt en hjernerystelse.

Politiet fandt videoen på Facebook, hvor Andrew Wheeler, der tidligere er dømt for blandt andet biltyveri, var blevet tagget. Han er nu blevet anholdt for overfaldet, men han påstår, at han blot var blevet tilkaldt til festen, fordi der var en fuld dreng - Aaron Hill - der ikke ville gå.

Han er nu sigtet for ‘børnemishandling uden alvorlig skade’. På videoen ser man flere andre personer, som kigger på uden at gøre noget for at stoppe det. Derfor kan der komme flere anholdelser.

- Jeg synes, at enhver der vidner sådan noget har et ansvar for at stoppe det, siger chef ved Okeechobee politi, Denny Davis, til WPTV.

Jalousi-tragedie: Teenager presset til selvmord over Facebook
Jalousi-tragedie: Teenager presset til selvmord over Facebook

Historien har vakt sympati hos titusindvis af mennesker - heriblandt flere kendte som ‘Breaking Bad’-skuespilleren Aaron Paul - der på sociale medier nu kæmper for retfærdighed for den unge autist. Den to dage gamle Facebook-gruppe ‘Justice for Aaron’ har allerede 72.000 likes.

Personlige oplysninger om Andrew Wheelers er blevet delt på sociale medier, og familien har modtaget adskillige dødstrusler efterfølgende. Men han fortryder sin handling, fortæller hans bedstemor.

- Han er ked af det, og faktisk græd han dagen efter ... Han skrev et undskyldende brev til drengen og hans mor og sagde, han ville melde sig selv til politiet, siger hun.

Hjerteskærende hvad brandstiftere gjorde ved autistisk drengs julegave
Hjerteskærende hvad brandstiftere gjorde ved autistisk drengs julegave

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen læste om Amagermanden...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx