Af JULIE LAURS BUNDGAARD - 26/04-17 12:15

Døende mand efterlod en lap papir til sin datter: Nu er hun multimillionærDøende mand efterlod en lap papir til sin datter: Nu er hun multimillionær

Den lå gemt i en gammel kasse fyldt med faderens ting.

storybild

(Billede: Scanpix)

Da japanske Hiroe Tanakas far døde, efterlod han hende en håndskreven lap papir. På den stod en opskrift, der fik hende forfremmet fra deltidsansat til vicepræsident i et firma og gjorde hende multimillionær.

Det skriver Bloomberg.

Da Tanaka Hiroe var lille, var hendes yndlingsret kushikatsu - kød og grøntsager på spyd, der overhældes med en helt speciel dej, frituresteges og dyppes i sauce. Retten er almindelig på gaderne i Osaka, hvor den 46-årige japaner voksede op, men knap så kendt i resten af Japan.

Fordi Tanaka Hiroe var så vild med retten, brugte hendes far et utal at timer på at finde ud af, hvordan man lavede dejen og saucerne til de friturestegte spyd, så de sad lige i øjet.

Da Tanaka Hiroes var 21 år gammel, døde hendes far.

Hun droppede ud af universitetet, hvor hun læste litteratur, og begyndte i stedet som kontormedarbejder på et reklamebureau. Hendes fritid brugte hun på at forsøge et rekreere hendes fars kushikatsu - dog uden succes.I slutningen af 1990erne besluttede Tanaka Hiroe sig for, at hun ville leve af at lave mad, så hun tog et job på en restaurant, som var ejet af en mand ved navn Keiji Nuki. Her forsøgte hun sig igen med faderens kushikatsu, men stadig uden held. Efter mange års mislykkedes forsøg, var hun overbevist om, at faderens opskrift var død sammen med ham.

Herfra gik tingene ned ad bakke. Finanskrisen ramte, og restauranten som Tanaka Hiroe arbejdede på, var nødsaget til at lukke.

Men så fandt hun den - hendes fars opskrift. Den lå gemt i en gammel kasse fyldt med faderens ting. Hun prøvede at lave kushikatsu, præcis som det stod i opskriften, og det virkede.

Godt skjult: Kan du få øje på slangen i bladene?
Godt skjult: Kan du få øje på slangen i bladene?

Ser du dette i omklædningsrummet - så se at komme væk
Ser du dette i omklædningsrummet - så se at komme væk

»Den smagte lige præcis som den kusikatsu min far plejede at lave,« siger Tanaka Hiroes.

Sammen med restaurantejeren Keiji Nuki, købte hun et lille lokale lidt udenfor Tokyos centrum, hvor lejen var lav. De fyldte køkkenet med grej fra Keiji Nukis gamle restaurant og købte de ting, de manglede på en auktion, også åbnede den restauranten: 'Kutsikatsu Tanaka'.

I dag findes der 146 Kushikatsu Tanaka restauranter i Japan og en på Hawaii, og der er planer om at åbne 40 mere i år. Kæden er mere end 500 millioner kroner værd.

»Jeg takker min far hver eneste dag. Alt dette er sket på grund af den opskrift,« siger 46-årige Tanaka Hiroe.

Betjente bag stort fund: Stor hemmelighed skjult i bananer
Betjente bag stort fund: Stor hemmelighed skjult i bananer

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært går imod sit eget parti...
bt.dk
Kæmpe nedtur for Jamie Oliver:...
bt.dk
Premier League-spillere ville stjæle...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx