Af Ritzau - 30/07-16 09:15; Opdateret: 30/07-16 10:15

Tyrkiet dræber 35 militante PKK-medlemmerTyrkiet dræber 35 militante PKK-medlemmer

Mindst 43 soldater og militante er dræbt i nye kampe mellem militante kurdere og den tyrkiske hær.

storybild

Tyrkiske soldater ved en vejspærring uden for den kurdiske hovedby, Diyarbakir, i det sydøstlige Tyrkiet. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Ilyas Akengin)

To større sammenstød mellem den tyrkiske hær og PKK har kostet otte tyrkiske soldater og 35 militante kurdere livet, siger militærkilder i Tyrkiet ifølge Reuters.

Tidligt lørdag morgen forsøgte militante medlemmer af det forbudte kurdiske arbejderparti, PKK, at storme en militærbase i det sydøstlige Tyrkiet, siger kilderne.

De militante forsøgte at indtage basen i tre forskellige grupper, som imidlertid blev opdaget af hærens observationsfly.

Det tyrkiske militær indledte et luftangreb, som dræbte 23 af de militante kurdere.

Fire andre blev dræbt på landjorden, mens yderligere otte blev dræbt i kampe få timer tidligere i samme region, Hakkari-provinsen i det sydøstlige hjørne af Tyrkiet.

Her blev også otte tyrkiske soldater dræbt og 25 såret.

Både de kurdiske angreb mod tyrkisk militær og militærets luftangreb er intensiveret med nærmest daglige angreb, siden to et halvt års våbenhvile blev ophævet i juli sidste år.

Nogle byer i den overvejende kurdiske del af det sydøstlige Tyrkiet er ramt af den værste vold, regionen har oplevet siden 1990'erne.

Siden PKKs oprør begyndte i 1984, har næsten 40.000 mennesker mistet livet i konflikten.

Både Tyrkiet, EU og USA anser PKK for at være en terrororganisation.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx