17/09-14 06:11; Opdateret: 17/09-14 06:30

Lille skotsk flertal siger nej til løsrivelseLille skotsk flertal siger nej til løsrivelse

350.000 vælgere har endnu ikke taget stilling til, om Skotland skal forblive en del af Storbritannien.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Torsdagens folkeafstemning i Skotland om selvstændighed tegner til at blive en gyser.

I en ny måling bevarer tilhængerne af unionen med Storbritannien et forspring, mens fortalere for skotsk løsrivelse vinder en anelse frem.

48 procent ser ud til at støtte ja-siden, som ønsker et selvstændigt Skotland. Det giver tilhængerne af at forblive en del af Storbritannien en føring på fire procentpoint.

Forhadt TV-vært til skotterne: Stem nej - og jeg forlader Britanien
Forhadt TV-vært til skotterne: Stem nej - og jeg forlader Britanien

Målingen er foretaget af Survation for den skotske udgave af avisen Daily Mail og frasorterer vælgere, der endnu ikke har besluttet, hvad de vil stemme. Det gælder ifølge målingen for otte procent - eller 350.000 - af de stemmeberettigede.

Sammenlignet med den seneste måling, som Survation foretog for Daily Mail, går nationalisterne frem med et enkelt procentpoint, og det nærmer sig altså dødt løb mellem de to blokke.

Dronningen blander sig nu i skotsk afstemning
Dronningen blander sig nu i skotsk afstemning

Meningsmålinger fra flere forskellige institutter har vist en lignende tendens. Langt de fleste peger dog på, at skotterne ikke ønsker at løsrive sig.

Målingen i Daily Mail viser samtidig, at størstedelen af skotterne vil stemme med hjernen frem for hjertet, når de går i stemmeboksen torsdag. 74 procent siger, at øverste etage har størst indflydelse på, hvor de sætter deres kryds. 19 procent stemmer med hjertet, mens syv procent ikke ved, hvad der vejer tungest.

Samtidig understreger målingen, at der er stor forskel blandt skotske kvinder og mænd. Mændene støtter i langt højere grad ja-siden.

David Cameron i panik før afstemning: Bønfalder skotterne
David Cameron i panik før afstemning: Bønfalder skotterne

Skulle skotterne stemme for selvstændighed, vil der skulle forhandles om vilkårene omkring løsrivelsen. Her er der en række uafklarede spørgsmål, hvor et af de største er, hvilken valuta Skotland vil skulle benytte sig af fremadrettet.


/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager dræbt i arbejdsulykke
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Kim Larsens søn var bange for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx